El MoraBanc Andorra redreça el rumb a l’ACB derrotant l’Unicaja de Màlaga (83-74)

El MoraBanc Andorra sumaria aquest dissabte la tercera vict&ograv

El MoraBanc Andorra sumaria aquest dissabte la tercera victòria del curs a l’ACB (3-5) després de derrotar l’Unicaja de Màlaga per 83-74. El partit, ajustat durant la primera meitat, es decidiria en el tercer quart amb un 19-0 de parcial (58-42) i una gran activitat defensiva dels tricolor. David Jelinek, màxim anotador del partit amb 15 punts acompanyat pels 13 de McIntyre i Hannah. Babatunde, MVP amb 12 punts, 5 rebots, 2 taps, 18 de valoració.

Amb el record de la dolorosa derrota de la passada jornada a casa contra un València Basket plegat de baixes, i amb l’empenta que va suposar la victòria de dimecres a l’Eurocup contra el Trento, el MoraBanc Andorra afrontaria el compromís d’aquest dissabte amb l'objectiu de redreçar el rumb a la competició domèstica per fugir de la zona baixa de la classificació.

El MoraBanc, actiu en defensa, enèrgic com demanaria Ibon Navarro en la prèvia, començaria controlant el partit gràcies a la lluita en el rebot (41 a 27) i a l’encert en atac. 5/7 en triples en els primers deu minuts. El primer quart s’acabaria amb un il·lusionant 23-15 però la inèrcia del partit canviaria. Si el primer acte seria pel MoraBanc Andorra, el segon se l'emportaria l’Unicaja de Màlaga. L’equip de Fotis Katsikaris aprofitaria les facilitats defensives dels locals per empatar el partit (25-25) després d’un 2-10 de sortida. Els d’Ibon Navarro, sense la intensitat del primer quart, reaccionarien amb una anotació molt repartida (35-29) però seria l’equip andalús qui marxaria al descans dominant el marcador després d’una cistella final de Norris Cole, un dels jugadors més destacats de l'Unicaja juntament amb Barreiro o Brizuela. Tot obert de cara a la segona meitat (37-38).

Després de la represa l’Unicaja de Màlaga ampliaria les diferències (39-42) però el MoraBanc no trigaria en despertar. Ho faria des de la defensa i de forma contundent de la mà de David Jelinek o Clevin Hannah. Un 19-0 de parcial deixaria un 58-42 al tram final del tercer quart (62-58) però l’Unicaja no es donaria per vençut i posaria la por al cos amb un 6-12 de sortida en l’últim quart que els deixaria a només vuit punts de diferència (68-60). El MoraBanc Andorra, però, no es deixaria emportar per les urgències i contagiats per l’atmosfera de la Bombonera i per la contundència de Babatunde sota els cèrcols, acabaria sumant una victòria molt meritòria (83-74).

El MoraBanc Andorra tornarà a escena aquest proper dimarts per disputar a la pista de l’Hamburg Towers el tercer partit de l’Eurocup. Els tricolor jugaran diumenge a la pista de l’Iberostar Tenerife el partit corresponent a la novena jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.