El MoraBanc Andorra no retroba el camí de la victòria contra la Penya (87-89)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la tercera derrota de la temporada a l’ACB, quarta consecutiva, després de perdre en un final ajustat contra un Joventut que es mostraria més sòlid i més encertat amb un 11/17 en triples. Tyson Pérez, el millor dels andorrans amb 16 punts, 6 rebots, 25 de valoració. Ante Tomic MVP amb 19 punts, 9 rebots, 30 de valoració.

No hi ha manera. El MoraBanc Andorra segueix sense trencar amb la dinàmica de derrotes que arrossega en aquest inici de temporada. Des que l’equip aixequés la segona Lliga Catalana de la seva història, el conjunt del Principat ha sumat quatre derrotes consecutives (tres a l’ACB i una a l’Eurocup) en els últims cinc partits. Aquest dissabte, contra el Joventut, els d’Ibon Navarro ho han intentat fins a l’últim sospir, els triples de Senglin i Hannah han mantingut l’equip amb vida fins a l’últim moment, però a l’hora de la veritat la victòria ha marxat cap a Badalona.

La Penya, en la seva visita a la Bombonera, s’ha mostrat molt més sòlida sobretot en la segona meitat. En la primera, a l’inici del partit, els de Carles Duran començarien ballant al ritme dels triples de Conor Morgan (5-9) però el MoraBanc acabaria trobant el seu to defensiu i un 9-0 de parcial deixaria els tricolor amb un +5 (14-9). La Penya tornaria a reaccionar aprofitant l’entrada de Tomic (16-14) però sense arribar a capgirar l’electrònic (23-19). El segon quart començaria com el primer, amb una cistella del MoraBanc Andorra (25-19) en un partit molt competit que arribaria al descans amb un ajustat 45-42.

La segona meitat, però, tindria més color verd-i-negre. El Joventut, amb les idees més clares, aprofitant-se de les facilitats defensives del MoraBanc, començaria a donar les primeres passes cap a la seva tercera victòria (59-64). Els del Principat, encara sense Diagne, Sy i Palsson, afrontarien l’últim quart amb males sensacions malgrat perdre de només cinc punts de diferència però un 11-5 de sortida després d’un triple de Tyson Pérez encendria un llum d’esperança (70-69). A partir d’aleshores ‘Neno’ Dimitrijevic i Ferran Bassas es farien amb el control del partit (72-81) malgrat què el MoraBanc ho intentaria a la desesperada gràcies als punts de Senglin i Hannah. Fins i tot David Jelinek (2/5 en triples) tindria en les seves mans el tir que hagués pogut enviar el partit a la pròrroga. Al final, 87-89. Quarta derrota consecutiva dels tricolor en els últims vuit dies i tercera ensopegada consecutiva a casa d'un MoraBanc que continua trobant a faltar la calor de la seva gent.

El MoraBanc Andorra intentarà trencar aquesta dinàmica negativa el proper dimarts, a la pista del Telenet Giants belga, en el partit corresponent a la segona jornada de l’Eurocup. El proper partit dels tricolor a la Lliga Endesa serà el dissabte 10 d’octubre a la pista del BAXI Manresa (20.45h), en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Fotografia: MoraBanc Andorra