El MoraBanc Andorra també sap guanyar sofrint davant un combatiu Càceres (86-74)

El MoraBanc Andorra segueix sumant per victòries els parti

El MoraBanc Andorra segueix sumant per victòries els partits disputats en aquest inici de temporada a la LEB Or. El conjunt tricolor aconseguiria aquest dissabte la quarta consecutiva després de superar amb dificultats el Càceres Ciudad del Baloncesto per 86 a 74. Malgrat agafar una renda de 16 punts en la primera meitat (38-22), els de Natxo Lezkano no tancarien el partit fins entrat l’últim quart. Tobias Borg (14 punts) i Chris Czerapowicz (13 punts, 11 rebots, 18 de valoració), els millors del MoraBanc.

Amb el record latent alhora què llunyà d'aquell històric enfrontament Festina Andorra - Càceres de fa 30 anys que va suposar el primer ascens dels del Principat a l'ACB, aquest dissabte, andorrans i extremenys s'han tornat a veure les cares a la LEB Or en un partit de màxima exigència per al conjunt tricolor.

Els del Principat ja entrarien al partit amb el peu esquerre, patint en defensa i a remolc d’un Càceres més encertat i que agafaria les primeres rendes (7-9). El rebot ofensiu, clau durant tot el partit, donaria segones opcions al conjunt tricolor (12-13) però l’aparició de l’encert exterior amb els triples de Tobias Borg i la presència de Micah Speight donant-li més ritme al joc faria reaccionar el MoraBanc Andorra. Un 18-5 de parcial deixaria un 30-18 al final del primer quart.

A l’inici del segon acte el MoraBanc ampliaria aquesta renda arribant als setze punts de diferència després d’un 8-4 de sortida (38-22). Semblava que el MoraBanc tindria un altre enfrontament plàcid però a l’hora de la veritat, el Càceres no marxaria mai del partit. A partir d’aleshores, els tricolor, sempre encoratjats per l’afició, es tornarien a trobar amb els mateixos problemes en defensa i amb una evident manca d’encert en atac. Amb moltes dificultats per anotar, els de Natxo Lezkano veurien com el conjunt extremeny, vivint de les individualitats, aniria retallant les diferències. Al descans,13-21 de parcial amb un triple de Vecvagars a nou dècimes del final i tot per decidir en la segona meitat (43-39).

Després de passar pels vestidors, malgrat començar anotant de tres (46-39), el MoraBanc continuaria sense trobar remei a les seves llacunes ofensives. De fet, un 4-8 de sortida (47-47) seria un avís important per a l’equip local. Però l’aparició del capità Nacho Llovet forçant jugades sota els cèrcols i anant al tir lliure donaria una mica d'oxigen al MoraBanc Andorra que arribaria al final del quart amb una renda de nou punts (67-58) davant un combatiu Càceres guiat pel veterà Dani Rodríguez.

Però un 5-0 de sortida en l’últim quart aportaria una mica de tranquil·litat al joc andorrà fins que l'aparició de Johnny Dee amb dos triples consecutius dinamitaria pràcticament el partit (80-66) i qualsevol esperança de victòria per al quadre extremeny què, això sí, exigiria i molt al MoraBanc Andorra en un partit que no seria rodó per als interessos locals atès que Rafa Luz, amb problemes musculars, acabaria lesionat. Al final, victòria d’un invicte MoraBanc Andorra (86-74) que supera una prova important abans de veure’s les cares amb dos rivals directes com són Zunder Palència (fora) i Hereda San Pablo Burgos (a casa).

El proper enfrontament del MoraBanc Andorra corresponent a la cinquena jornada es disputarà el divendres 28 d’octubre (21h) a la pista del Zunder Palència en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: César de Pablos - BCA