El MoraBanc Andorra tanca un 2022 per a l'esperança (79-60)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dijous la tretzena victòria de la temporada, novena consecutiva, després de derrotar l’Oviedo per 79 a 60 en l’últim enfrontament del 2022. A remolc en tota la primera meitat, els de Natxo Lezkano despertarien en la segona amb un 24-11 de parcial en el tercer quart que acabaria sent determinant per al resultat final. Rafa Luz (14 punts, 11 assitències) i Felipe Dos Anjos (14 punts, 9 rebots), els millors del partit amb un 26 de valoració. Amb aquest triomf, els tricolor tanquen l’any líders de la LEB Or i fan un pas més per a disputar la final de la Copa Princesa a tres jornades per a la finalització de la primera volta.

En un 2022 marcat pel descens de l'equip a la LEB Or, el MoraBanc Andorra encara ha estat capaç de tancar aquest any amb molt bones sensacions després de sumar aquest dijous una nova victòria, la tretzena de la temporada, novena consecutiva, i sent el líder de la categoria. Un lideratge que, per cert, podria ser en solitari sempre que el Zunder Palència perdi aquest divendres el seu partit contra el Força Lleida. De totes maneres, el que no deixa lloc a dubtes és que, el viscut en aquests primers tres mesos de competició amb tretze victòries en catotze jornades, és la millor carta de presentació per a somiar amb un gran 2023 i creure en un retorn del club, del país i la seva gent a l'ACB.

El MoraBanc Andorra començaria patint davant un Oviedo Baloncesto que, malgrat ser quart per la cua, arribaria al Principat amb evidents signes de millora després de sumar quatre victòries en els últims sis partits deixant enrere el 0/7 inicial. Dominant el rebot, amb els punts d'Arteaga i sota la direcció de Marc Peñarroya, l'equip de Trifon Poch es pujaria a les barbes d'un MoraBanc Andorra desconegut, fràgil en defensa i amb poques idees en atac. 8-20 de sortida. Però un temps mort de Natxo Lezkano ajudaria a sacsejar l'equip. Les entrades de Rafa Luz, Andric o Schreiner farien reaccionar l'equip des del triple. Un 14-4 de parcial deixaria un ajustat 22-24 al final dels primers deu minuts.

La reacció del MoraBanc seguiria en el segon quart i un 5-0 de sortida permetria als tricolor posar-se per davant en el marcador per primera vegada en el partit (27-24) però l'Oviedo, amb les idees molt clares, no es posaria nerviós en cap moment. És més, en un segon quart molt igualat, el quadre asturià tornaria a dominar el marcador gràcies al seu encert exterior (35-39). Al descans, el MoraBanc arribaria per darrere en el marcador i amb pitjors sensacions de les quals transmetia el resultat (37-39).

Però la millor versió del MoraBanc en el dia d'avui apareixeria en la segona meitat. Amb una bona sortida de vestuaris, els tricolor, elevant el ritme del partit, més contundents darrere i amb els punts de Dos Anjos, es trobarien amb una màxima de deu punts (56-46) però l'Oviedo no baixaria els braços (56-50). Una nova reacció tricolor deixaria un +11 al final del tercer quart (61-50) que els permetria afrontar l'últim acte amb més garanties. De fet, de menys a més, amb un 18-10 de parcial en l'últim quart, el MoraBanc acabaria sumant una nova victòria amb una diferència enganyosa per tot el que ha sofert l'equip de Natxo Lezkano (79-60).

El MoraBanc Andorra començarà el 2023 jugant el dissabte 7 de gener a la pista de l’Alacant (19h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA