El MoraBanc Andorra, al Top-16 donant espectacle (93-79)

El MoraBanc Andorra ja té assegurada la classificaci&oacut

El MoraBanc Andorra ja té assegurada la classificació per al Top-16 de l'Eurocup després de sumar aquest dimecres la cinquena victòria de la temporada (5/3) derrotant al tot poderós Virtus per 93 a 79. El partit, decidit a l’últim quart amb un 27-10 de parcial, ha deixat l’equip del Principat a les portes de capgirar el -15 del bàsquet ‘average’. Del repertori ofensiu del MoraBanc amb un 16/32 en triples destacar els 17 punts de Bandja Sy i Frantz Massenat, aquest MVP del partit amb 25 de valoració.

A dues jornades per al final de la primera fase de grups de l’Eurocup, el MoraBanc Andorra ja ha fet realitat el primer dels objectius en aquest inici de curs. Amb tres victòries a casa i dues fora, cinc en total en les vuit jornades disputades, l’equip d’Ibon Navarro ja s’ha assegurat la seva presència en el selecte grup dels setze millors equips de la segona millor competició continental després de l’Eurolliga. Això sí, la feina encara no s’ha acabat. En les dues jornades que resten, el MoraBanc Andorra buscarà acabar aquesta fase en la millor posició possible per afrontar la següent amb més garanties d’èxit.

Després de Mònaco, Estudiantes, Ulm i Unicaja de Màlaga, el MoraBanc Andorra aconseguia aquest dimecres la cinquena victòria consecutiva contra el tot poderós Virtus de Bolonya. Els d’Ibon Navarro, sense Moussa Diagné per culpa de les seves molèsties en una cama, començarien el partit marcant diferències amb un 14-0 de sortida amb un Bandja Sy protagonista amb 11 punts i un 3/3 en triples en el primer quart. Els italians, molt desencertats, anotarien la primera cistella cinc minuts després de l’inici del partit però l’entrada de Milos Teodosic i Julian Gamble ho canviaria tot fins al punt que els de Sasha Djordjevic tancarien els primers deu minuts amb només cinc punts de desavantatge (27-22) després d’un 11-22 de parcial. A l’inici del segon quart el MoraBanc tornaria a recuperar la seva essència. Des de la defensa i amb l’encert exterior amb els triples de Massenat i David Jelinek, l’equip del Principat aconseguiria una màxima de quinze punts (45-30) després d’un 18-8 de parcial. Però el Virtus, a remolc des del salt inicial, agafaria aire castigant les distraccions locals i amb un Teodosic estel·lar que arribaria al descans amb 19 punts malgrat que no tornaria a la pista per decisió tècnica. Un 7-14 de parcial en els últims minuts del segon quart deixaria un 52-44 al descans. Poc premi per la feina feta pels jugadors d’Ibon Navarro.

Després de la sortida de vestidors, el MoraBanc Andorra, amb poc encert però sempre per davant en el marcador, aguantaria les envestides italianes amb un Frank Gaines encertat agafant el relleu de Teodosic (62-59) però en els últims minuts del tercer quart, dos triples consecutius del Virtus faria que l’equip de Djordjevic agafés la davantera en el marcador per primera vegada a deu minuts per al final (66-69) després d’un 14-25 de parcial. Però a l’inici de l’últim quart el MoraBanc Andorra tornaria a ensenyar la seva millor versió. Embogint el partit des de la defensa i amb els triples de Massenat, David Walker o l’aportació de Hannah i Tyson Pérez, el conjunt tricolor trencaria el partit amb un 21-6 de sortida (87-75). En els últims minuts, amb la victòria a la butxaca i la classificació per al Top-16 certificada, l’objectiu del MoraBanc passaria per intentar igualar o capgirar el bàsquet ‘average’ (-15). Un 6-1 de parcial final amb dos triples consecutius de David Jelinek deixaria el MoraBanc a les portes (93-79).

El proper partit del MoraBanc Andorra corresponent a la desena jornada de la Lliga Endesa es disputarà aquest dissabte (20.30h) a la pista del Monbus Obradoiro en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Més sorra i etapes més llargues al Dakar 2020 Entrenador i jugadors del MoraBanc celebren el Top-16: "Ens estem provant a nosaltres mateixos que som un gran equip"