El MoraBanc Andorra, al TOP16 com a segon de grup (87-80)

L’equip del Principat ha tancat aquest dimarts la primera fase de l’Eurocup sumant la sisena victòria (6-4) després de derrotar 87-80 al Mònaco. El partit, igualat, s’ha decidit a pocs minuts del final gràcies a un 10-3 de parcial. John Shurna, màxim anotador (17) i MVP del partit (20).

Després de sumar tres derrotes consecutives contra València, Ulm i Delteco Guipúscoa, el MoraBanc Andorra s’ha retrobat amb la victòria per primera vegada des de l’aturada de seleccions. Amb el triomf davant del conjunt monegasc, els d’Ibon Navarro, invictes a casa en tota la primera fase de l’Eurocup, acaben segons classificats del grup A i queden enquadrats en el grup H del TOP16 amb UNICS Kazan i Cedevita Zagreb. Aquest dimecres es coneixerà el nom del quart equip.

El partit contra el Mònaco, líder del grup, ha començat amb un MoraBanc extremadament imprecís com demostra el 33% en els tirs de dos (6/18). A remolc en el marcador (5-10) l’equip del Principat ha tancat els primers deu minuts per davant gràcies a un 7-0 de parcial (18-14). Amb el pas dels minuts els d’Ibon Navarro han seguit patint molt en els llançaments a curta distància (9/26). El conjunt monegasc, en canvi, es feia fort en el joc interior gràcies a l’aportació de Kikanovic (14 punts al descans) i als triples de Gladyr. Una reacció final dels andorrans de la mà d’Andrew Albicy (3/4 en triples) ha deixat un 39-34 al descans.

Després de sortir dels vestidors el MoraBanc Andorra ha començat molt malament amb un 5-11 de parcial (44-45) i un Mònaco jugant a plaer. L’inici del tercer quart recordava al de partits anteriors però en aquest cas els d’Ibon Navarro sí han reaccionat amb un 12-7 de parcial que ha deixat als andorrans per davant en el marcador (56-52). Al final, ajustat 63-60 per afrontar els últims minuts. Un últim quart que ha començat amb un clar color local gràcies a la inspiració de John Shurna, MVP del partit, i a un 13-6 de sortida que ha deixat la màxima en el partit (77-68) però els triples de Jarrod Jones (16 punts) han permès al Mònaco entrar de nou en el partit (77-77). Al final, en un darrer esforç, els del Principat s’han acabat enduent la victòria que els dóna la segona plaça del grup (87-80). El TOP16 espera al MoraBanc Andorra a partir del 2 de gener amb rivals com l’UNICS Kazan i el Cedevita Zagreb.

Ara el MoraBanc Andorra vol cremar els seus últims cartutxos per intentar classificar-se per a la Copa. Aquest dissabte, a les 20:30h, els d’Ibon Navarro estan obligats a guanyar a la pista del Breogan. El partit, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino/Joel Romero
Imatge: MoraBanc Andorra/Eurocup