El MoraBanc assalta el Gran Canaria Arena i és semifinalista de l'Eurocup (77-79)

El Morabanc jugarà per segona vegada unes semifinals de l'Eurocup, després de guanyar el Gran Canària, per 77 a 79. Els d'Óscar Quintana han retallat una diferència de deu punts al darrer quart per endur-se el partit. El més destacat ha estat Codi Miller-McIntyre, amb 17 punts, 9 assistències i un 22 de valoració, així com Clevin Hannah. El base ha anotat els últims cinc punts de l'equip i ha forçat una falta en atac providencial per endur-se el triomf.

El somni europeu continua per al MoraBanc i els d'Óscar Quintana ja són semifinalistes de l'Eurocup. Els tricolors han fet gala del seu esperit competitiu en un final de partit ajustat davant el Gran Canària i s'han endut un duel igualat, com ja va passar contra el Burgos. Els de Quintana s'han mostrat més alliberats sense la pressió de la competició domèstica, on l'equip es juga la permanència.

Els d'Óscar Quintana han sortit molt actius, sobretot en la figura de Víctor Arteaga. El pivot s'ha convertit en el líder ofensiu de l'equip els primers compassos, amb 6 punts gairebé consecutius. Gran Canària ha ajustat la defensa del bloqueig directe i això els ha permès córrer i anotar amb facilitat. Al final del primer quart, 23 a 20.

Al segon quart, els locals han tancat el rebot defensiu i això ho han aprofitat per consolidar la diferència a un +10. L'entrada en acció de Nacho Llovet, autor de 10 punts, ha servit d'esperó ofensiu i l'equip ha retallat distàncies. Al descans, 42 a 35.

El pas per vestidors ha esperonat els de Porfi Fisac que han posat una marxa més i han tornat a obrir escletxa al marcador, amb Dylan Ennis agafant les regnes del partit. Els tricolors han fet gala del seu esperit competitiu i s'han enganxat amb més agressivitat defensiva i transicions ràpides. Al final del tercer quart, 63 a 57.

Els darrers deu minuts, els canaris han arribat a dominar per deu punts, tot i que els de Quintana no s'han donat per vençuts i han remat de valent, amb un gran Codi Miller-McIntyre que s'ha carregat l'equip a l'esquena, amb 9 punts consecutius. El nord-americà ha tancat el duel amb 17 punts, 9 assistències i un 22 de valoració. El tram final de partit ha estat marcat per la igualtat, amb els locals erràtics en el llançament i amb Clevin Hannah assumint galons des del tir lliure per posar per davant el MoraBanc. Al final, cinc punts consecutius del base han servit per obtenir la victòria, després d'un intent fallit d'AJ Slaugther. Al final, 77 a 79, i l'efecte Quintana continua amb 3 triomfs en 3 partits.

Les semifinals es jugaran la setmana vinent i els tricolors coneixeran el seu rival aquest dimecres, després del partit entre el Cedevita Olimpija i el Bursaspor.

L'equip continua guanyant moral de cara al tram final de temporada, on s'està jugant la salvació. El pròxim partit dels tricolors arribarà aquest dissabte a la Fonteta contra el València, a les sis de la tarda. El duel es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad