ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Museu Antiga Fàbrica Reig renuncia a obrir en tot el 2021 i només farà una excepció amb Fontcuberta

www.andorradifusio.ad

El Museu Antiga Fàbrica Reig no obrirà en tot el 2021. L'equipament és privat, les exposicions no surten rendibles i no té recursos alternatius per assegurar l'obertura en cas de contagi. Mentre l'equip de la Fundació Julià Regi reflexiona sobre el futur de l'equipament i el seu contingut, el Govern ha demanat la sala d'exposicions temporals per instal·lar-hi la mostra Kintsugi de Joan Fontcuberta.

La setmana vinent farà un any que el Museu Antiga Fàbrica Reig tancava amb l’exposició del fons i peces de Joan Obiols estrenada feia un mes. Ara aquest espai tornarà a obrir al públic a petició del Govern per acollir la mostra de Joan Fontcuberta fins al 2 de maig.

La Fundació Julià Reig cedirà l’espai per l’exposició però no hi farà més exposicions al llarg de l’any. En l’any de la Cimera s’ha hagut d'ajornar la mostra de Salgado i la resta del que era previst s’està treballant però en cartera a l’espera que la situació millori.

Ni mostres d’art ni visita a l’exposició permanent sobre la història del tabac. En ser un equipament privat, les restriccions d’aforament i la possibilitat de contagi no fa viable la seva obertura. A això s’hi ha de sumar que no es veu un horitzó clar de normalització de la situació començant pels turistes que de moment no arriben.

L’equipament va passar de 21.000 visitants el 2019 a poc més de mil el 2020. Per tot plegat, de moment la previsió és mantenir el tancament durant tot el 2021. Mentrestant es debat sobre el futur de la difusió del coneixement de la història del tabac que podria incloure més contingut virtual i veure quina viabilitat deixen les exposicions.

La Fundació deixa enrere un any en què ha redirigit les assignacions d’exposicions i activitats al museu cap al fons de la Covid-19 i a donar cobertura a l’educació a través de suport tecnològic.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: