ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El museu Antiga Fàbrica Reig tanca les portes a inicis de gener del 2022

www.andorradifusio.ad

El museu Antiga Fàbrica Reig tanca les portes i es muda a l'espai virtual. Així ho ha anunciat la presidenta de la Fundació Julià Reig, que diu que ara començarà un procés de reflexió sobre què se'n farà de l'edifici on durant 18 anys s'hi ha explicat el procés del tabac, entre d'altres.

El 9 de gener de 2022, el museu tancarà les portes per inaugurar la seva etapa virtual. Enrere deixarà 18 anys. El canvi de nom de Museu del Tabac a Antiga Fàbrica Reig i més de 200.000 visitants.

Sembla que el futur global del museu passa per les eines digitals i les experiències virtuals, un argument que ha reforçat la pandèmia, ha explicat la presidenta de la Fundació Julià Reig, Déborah Ribas. "Ara tothom està acostumat a les eines digitals i hem d'obrir les perspectives". 

Ara s'encetarà un procés de reflexió sobre el destí de la maquinària i l'ús de l'edifici que es parlarà amb els patrons de la fundació. De moment, detalla Ribas, no hi ha cap decisió presa, però "mirarem de mantenir-ho tot tal i com està". Amb tot, he remarcat que "hi ha propietaris que no som nosaltres i hem de veure què fem". 

Tanmateix, la Fundació Julià Reig continuarà involucrada en projectes culturals, però ara des del nou domicili virtual. 

L'última mostra que es podrà veure recull el fons fotogràfic del fundador de la fàbrica

El Museu Antiga Fàbrica Reig tancarà quan conclogui l'exposició que avui s'ha inaugurat sobre el fons fotogràfic del fundador de la fàbrica. Es tracta de Julià Reig Roqueta, un fotògraf d'excepció amb una mirada especial a la parròquia entre 1900 i 1920.

La mostra permet veure la seva faceta documentalista i retratista. Recordem que el 9 de gener, quan acabi l'exposició, el museu tal com el coneixem avui tancarà per sempre més. 

Informa: Rosa Alberch 
matges: Ricard Tenza 

Comparteix: