ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Museu de l'Electricitat invita a reflexionar sobre els residus plàstics amb una exposició

www.andorradifusio.ad

La quantitat de residu plàstic que es produeix al planeta equival a una tona per habitant, en total 8 mil milions de tones. Ara una exposició al Museu de l’Electricitat vol fer reflexionar el visitant amb imatges que impacten. 

Avui dia vivim immersos en plàstic: des de l’electrònica, a molts dels productes que fem servir a casa i fins i tot la roba amb que ens vestim.

James Whitlow Delano porta molt temps fotografiant la realitat entorn al plàstic, algunes de les quals arriben del festival Visa Pour l'Image gràcies a l'ambaixada de França per fer reflexionar sobretot els més joves sobre la importància en els hàbits de consum. 

Però més enllà, els plàstics també són al fons de l’oceà on desemboquen 8 milions de tones de residu l'any i al poble més alt del planeta que es troba al Perú a 5.400 metres sobre el nivell del mar. I entre un lloc i l'altre trobem escenes en què el plàstic en forma d'envasos cobreix zones de pesca i contamina un bé tan preuat com l'aigua. Alguns intenten reciclar-lo i d'altres hi juguen perquè no tenen més remei.

I és tanta la contaminació plàstica que ja es troba en petites partícules a terra, mar i aire. I atenció perquè si ens preocupa el que mengem, la següent dada ens pot resulta difícil de digerir, i és que es calcula que cada setmana consumim 5 grams de plàstic.

Fins al 31 de desembre del 2022 al MW Museu de l'Electricitat a FEDA.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Sergi Linaes 

Comparteix: