ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Trotalibros, una editorial per donar una segona oportunitat als llibres oblidats

www.andorradifusio.ad

El factor mediàtic de molts llibres fa que altres passin desapercebuts. Ara una editorial s'ha proposat donar una oportunitat a aquelles novetats que aleshores van passar desapercebudes i que s'espera que trobin el seu lector. L'editorial és Trotalibros, potser hi ha qui la conegui per l'exitós canal de Youtube.

Jan Arimany és un advocat que va deixar la carrera per dedicar-se al món editorial i que fa temps va tornar a Andorra per obrir Trotalibros, amb la qual reeditarà obres que en el seu moment van caure en l'oblit injustament com el primer volums que sortirà el 20 de gener, "La guardia" del grec Nikos Kavadías, l'única obra d'un autor que aquesta setmana hagués fet anys. Arimany explica com Kavadías "sempre va dir que si escrivís una autobiografia el matarien per tot el que sabia i tot el que havia vist, però sí que es veu clarament el pes autobiogràfic". "Va crear un vaixell mercant i, a través de les guàrdies dels mariners solitaris i els seus diàlegs, repassa els seus sentiments i records, i explica anècdotes".

Fa uns anys que el Jan va iniciar un canal de Youtube on recomanava llibres i que ara té milers de seguidors que esperen el rescat de novetats que també poden recomanar els fidels al canal. "Hi ha via lliure perquè la gent proposi a l'editorial llibres que coneix i s'han descatalogat o que són inèdits en castellà, i a canvi l'editorial farà un reconeixement a la persona que ha rescatat d'alguna manera aquest llibre", exposa Arimany. De moment es vol centrar en ficció però no es tanca en un futur "a obrir col·lecció en no ficció o, fins i tot, d'autors contemporanis".

De moment les primeres novetats es podran veure aviat al mercat. "La guardia" sortirà el 20 de gener i el 10 de febrer serà el torn de "El palacio de hielo", del norueg Tarjei Vesaas.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.220.231.235