La neu deixa gruixos de 20 centímetres a Pal i 40 a Ordino i Arinsal 

www.andorradifusio.ad

La neu caiguda en les últimes hores ha deixat més d'una bona notícia als dominis esquiables amb gruixos màxims que van de 20 a 40 centímetres. A les carreteres no ha creat cap incidència. Tanmateix, sembla que la pedagogia del Govern per evitar embussos no acaba de funcionar. 

A la Massana molts agafen el transport públic perquè no tenen alternativa. Tanmateix, la pedagogia feta des de l'executiu perquè la gent s'anticipi i faci prevaldre el transport públic sembla que comença a fer efecte molt tímidament. Una ciutadana ha afirmat que s'ha d'anar a peu i ha detallat "que no ens podem queixar de cues si després nosaltres no ens hi posem".

I és que encara són més els que desconfien de la puntualitat del servei. Així ho ha explicat un noi: "Si hi hagués un bon transport públic la gent agafaria menys el cotxe. Els que vivim a parròquies altes hem d'agar el cotxe". 

Aquest dimarts no hi ha hagut incidències destacades a la carretera.

La neu ha arribat a totes les parròquies i ha deixat paisatges emblanquinats per celebrar els primers gruixos als dominis esquiables que han contribuït a assentar un mantell d'un màxim de 20 centímetres a Pal, 35 a Grandvalira i els 40 d'Arinsal i Ordino-Arcalís, que té la intenció d'obrir aquest cap de setmana. 

A les zones urbanes, però, ha deixat un lleu testimoni.

La neu reposada sobre els cotxes és un bon indicatiu per saber els gruixos caiguts en les últimes setmanes. A la Massana han caigut uns tres centímetres d'unes nevades que s'han retirat aviat al matí. 

La sortida del sol i la pujada de temperatura per sota dels 1.200 metres l'ha anat desfent. Les carreteres no han trigat massa a quedar netes i a hores d'ara tan sols hi ha activada la fase groga per passar pel port d'Envalira

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

Cautela al cap de setmana del Black Friday 'Dones', un documental sobre les desigualtats de les dones de la Massana