ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El nombre de turistes disminueix un 2,8% al juliol

www.andorradifusio.ad

Com va avançar fa uns dies el ministre Francesc Camp, el nombre de turistes ha disminuït un 2,8% aquest juliol. Així ho reflecteixen les dades publicades pel Govern, que també recullen que el nombre total de visitants ha baixat un 0,6% respecte de juliol de l'any passat.

Prop de 818.300 persones han visitat Andorra aquest juliol. La majoria són excursionistes, que han augmentat mig punt respecte de l'any passat i ja representen el 66,3% del total. Per contra, el nombre de turistes, és a dir, els que pernocten, ha disminuït prop d'un 3%. En el global, doncs, el nombre de visitants ha baixat un 0,6% en relació a juliol de fa un any.

El motiu principal de visita són les compres tant per a turistes com per a excursionistes i, pel que fa al tipus de relació d'aquests visitants, la tendència no varia i més de la meitat continua sent família, seguit de parelles i amics.

Pel que fa a pernoctacions, la mitjana tampoc canvia i es manté en 2,5 nits. L´opció més estesa és la d'hotel, aparthotel o apartament turístic, seguida de càmping, acampada o caravana i, en últim terme, habitatge familiar o d´amics.

Els que es decideixen per la primera opció s´acostumen a decantar per establiments de tres i quatre estrelles i majoritàriament a Andorra la Vella, que aplega un 30% dels allotjaments.

Informa: Laura Massegú

Comparteix: