Només dues sancions de la trentena de denúncies per la "trampa del fill"

www.andorradifusio.ad

La Coordinadora per un habitatge digne indica que només s'han emès dues sancions des del 2020 per la "trampa del fill", d'un total de 28 denúncies registrades. La plataforma ciutadana insisteix que les mesures actuals no són suficients. 

Des del 2020 hi ha hagut 28 denúncies per la "trampa del fill", onze de les quals l'any passat. S'han obert únicament 5 expedients i només dos han rebut una sanció econòmica. Aquestes són les dades que posa en relleu la Coordinadora per un habitatge digne. La "trampa del fill" és un ús fraudulent d'una de les excepcions a la moratòria dels lloguers, que permet als propietaris recuperar el pis si és per a ús d'un familiar directe. 

La Coordinadora denuncia que aquests casos han augmentat l'últim any i en cap cas el llogater ha pogut recuperar l'immoble. També, que l'administració no té la capacitat per seguir aquests casos i que la multa és massa baixa: l'equivalent al salari mínim, és a dir, poc més de 1.300 euros.

Finalment insisteix que les mesures que el Govern ha adoptat fins ara només serveixen per evitar mobilitzacions i exigeix més recursos per investigar d'ofici aquests casos, aplicar-hi sancions econòmiques més severes i obtenir reparació per a les víctimes.

Informa: Gerard Castillo

 

Comparteix:

Reoberta bona part de la zona afectada per l'esllavissada El Govern anima els psicòlegs a denunciar els casos d'intrusisme