ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El nou codi de circulació endurirà les multes per excés de velocitat i per fer ús del mòbil conduint

www.andorradifusio.ad

El nou codi de circulació, que es preveu que s'aprovi en el Consell General d'aquest dijous, endureix les sancions per excés de velocitat però també estipula una multa mínima de 24 euros en el cas que només se superi en 10 quilòmetres hora el límit permès.

Les sancions econòmiques per excés de velocitat a la carretera seran més elevades. El nou codi de circulació inclou una graella que classifica les infraccions en lleus, greus o molt greus, en funció de la velocitat que s'excedeixi. Quan l'excés superi només en 10 km/h el límit permès, la sanció serà de 24 euros. A partir d'aquí anirà augmentant per trams fins a arribar als 400 euros en cas de superar en 50 km/h el límit en zones urbanes o 60 km/h en la resta. A partir d'aquí, les sancions augmentaran en 60 euros per cada 10 km/h de més.

Els 24 euros de multa en cas que només es circuli 10 quilòmetres per hora per sobre del màxim permès és una quantitat força inferior a la que preveia el projecte de llei inicial que era de 100 euros.

Un altre tipus d'infracció que s'endureix considerablement serà conduir utilitzant el telèfon o un altre dispositiu electrònic que afecti l'atenció. Amb el nou codi passarà a considerar-se una falta molt greu i podrà arribar fins als 400 euros, mentre actualment només se sanciona amb 12 euros.

Una altra novetat és que s'amplia el període en què la reiteració d'infraccions es considerarà un agreujant de reincidència, passant de 6 a 9 mesos.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.184.215