Nou conveni i nou concurs per al transport sanitari

www.andorradifusio.ad

El llarg serial del transport sanitari no assistit tanca un dels capítols més problemàtics, amb la renúncia de l'UTE adjudicatària del servei al contracte, pas imprescindible per poder convocar una nova licitació.

La renúncia era esperada i s'ha oficialitzat després que el departament de Treball donés el vistiplau al nou conveni col·lectiu entre empresa i treballadors, que entrarà en vigor l'1 d'abril. El nou conveni inclourà regular les hores setmanals, el plus de conducció i la paga extra, a més del còmput d'hores localitzables.

Precisament aquest fet obliga a accelerar la convocatòria d'un nou concurs, donat que Andorra de Transport Sanitari ja havia comunicat al SAAS la impossibilitat d'afrontar l'augment de despeses que suposarà aplicar les noves condicions laborals. De fet, l'UTE quedarà dissolta perquè jurídicament la seva existència estava supeditada al contracte amb el SAAS.

Les tres empreses que la formen, Ambulàncies Carlemany, Valira i Egara, esperaran a conèixer les bases de la licitació per decidir si tornen a presentar-s'hi, ja sigui en una UTE o en una altre fórmula. En tot cas, l'empresa està obligada a presentar el servei amb normalitat fins que hi hagi una nova adjudicació.

La branca sanitària de l'USdA ha lamentat la passivitat del SAAS davant el que consideren un fracàs anunciat en un assumpte delicat per a la població, tor recordant que la concessió va ser problemàtica des de l'inici.

Joan A. Sarmiento

 

Comparteix:

Carnaval marca l'agenda del cap de setmana Cau la banda responsable dels robatoris a Arinsal