ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Nou paquet legislatiu per resoldre el col·lapse en l'execució de sentències

www.andorradifusio.ad

El consell de ministres ha aprovat un nou paquet legislatiu emmarcat en la reforma de la justícia. Es tracta de la llei del saig, de modificació del codi de l'administració i de l'embargament, textos que permetran resoldre el col·lapse en l'execució de sentències civils i administratives. La llei que regularà els executors privats estableix un mínim de tres i començaran a exercir entre vuit i deu mesos després de l'entrada en vigor de la normativa.

Llum verd del Govern a la llei del saig, la nova figura executarà les sentències administratives i civils fora de la justícia. La llei n'estableix un mínim de tres, els quals estaran investides de funció pública, que hauran de passar un estricte concurs oposició. La seva posada en marxa permetrà resoldre les execucions en menys d´un mes si la persona executada disposa de diners per cobrir el deute.

El saig cobrarà per honoraris, que aprovarà el Govern per reglament, i que pagaran les persones executades. Per evitar males pràctiques, hauran d´ingressar en un termini de tres dies a l´INAF els diners cobrats. També s'ha aprovat la llei que permetrà al Govern i als comuns executar els actes administratius, com ara multes o sancions. Ho podran fer amb els seus recursos o delegant-ho en el saig. Per això, la llei no entrarà en vigor fins que els nous executors estiguin operatius.

Finalment el Govern ha aprovat la llei de l'embargament que deroga un decret dels veguers del 1916 i que era necessari per aclarir el procediment i donar les màximes garanties als ciutadans.

Informa: Ana Alamán      Imatge: I. Llobet/A. Aymamí

Comparteix: