ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Nou pas per facilitar l'atenció mèdica transfronterera

www.andorradifusio.ad

Els territoris que formen la Comunitat de Treball dels Pirineus signaran aquest 2019 els convenis que han de facilitar que els metges puguin sortir dels respectius països per atendre urgències. És un dels projectes que s'ha tractat en l'última reunió.

Superar els entrebancs que dificulten que el personal mèdic pugui sortir del seu país per atendre emergències mèdiques a tocar de les fronteres, ja sigui entre França i Espanya i entre aquests i Andorra, és un dels projectes més avançats sorgits de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que aplega agents dels tres estats i que ha celebrat una altra reunió a la Seu d'Urgell.

El secretari general de la CTP, Antonio Pacual, ha explicat que "les ambulàncies per exemple podien passar, però els professionals mèdics estaven limitats pels acords entre els diferents col·legis professionals". "Aquest projecte pretén unir esforços per eliminar les dificultats en l'assistència sanitària en qüestions d'urgència", ha remarcat.

A més d'aquest projecte la trobada ha servit per avançar en la concreció del pla estratègic 2018-2024, que posa l'accent en la lluita conjunta contra "el canvi climàtic, la promoció econòmica i l'accessibilitat tant física com telemàtica", ha indicat el tècnic de Relacions Transfrontereres Generalitat de Catalunya, Rafael Giménez.

 La Comunitat de Treball, a banda de gestionar el programa de finançament europeu POCTEFA, també es vol erigir en un lobby a Brussel·les per fer sentir les demandes del Pirineu.

Informa: Gerard Gort
Imatge: XTVL
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: