Nou projecte 'Pare a Pare' de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell: orientació, cura i esperança

www.andorradifusio.ad

La Fundació Nostra Senyora de Meritxell vol orientar famílies amb infants que pateixen dificultats en el desenvolupament. Ho fa amb el nou projecte 'Pare a Pare' que, després d'una prova pilot, s'ha engegat oficialment aquest any. Coneixem la Noel, una de les primeres mares acollidores del projecte, que comparteix la seva experiència amb una altra mare, la Núria, que aviat també passarà a ser-ho després d'haver rebut aquest acompanyament.

La Noel comenta la importància de crear sinergies entre pares i mares que hagin passat de processos similars al voltant del desenvolupament dels seus fills. Precisament, aquest és el principal objectiu del nou projecte 'Pare a Pare' del servei d'Atenció Precoç Impuls de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

Li comparteix a la Núria, que serà una futura mare acollidora, "que tu li expliquis la teva experiència a una altra persona que està començant el camí és quelcom molt tranquil·litzador i esperançador". I li explica, també, que ella haurà de fer el mateix i "passar-li tot el carinyo de mare a una altra mare que ho està necessitant. De mare a mare". 

La responsable del Servei d'Atenció Precoç Impuls, Meritxell Ciria, afegeix què és el que aporta aquest projecte:

"El programa Pare a Pare pot ser una oportunitat per connectar en entorns naturals, com els parcs o activitats extraescolars, famílies amb perfils de nens similars. En molts s'observa un retard en el desenvolupament, però ben bé no hi ha un diagnòstic clar i hi ha aquesta incertesa de no saber ben bé el que hi ha."
Meritxell Ciria, responsable del Servei d'Atenció Precoç Impuls

Li preguntem a la Noel si li hagués agradat tenir aquest acompanyament, que sí que ha rebut la Núria. 

"I tant que sí, és clar! És com un estímul més que et diu que segueixis per aquest camí, que ho estàs fent bé."
Noel Martínez, una de les primeres mares acollidores del projecte "Pare a Pare"

"Algú que estigui al teu costat i que et digui que tenir certs problemes és normal i que no és res negatiu ni que estiguis fent res dolent; que et digui que no estàs sola."
Núria Lopes, futura mare acollidora del projecte "Pare a Pare"

Fins ara s'han unit al programa 5 famílies acollidores i 5 d'acollida i aviat es duran a terme noves formacions per a 5 nous pares acollidors com la Núria. La Meritxell destaca que és un projecte que ofereix suport i orientació als nous pares que es poden trobar en aquesta situació, però que també és molt beneficiós per les famílies que els acullen. "Part d'aquest projecte les empodera, les capacita i aleshores es diuen a elles mateixes que potser no ho estan fent tan malament si veuen que poden ajudar a altra gent". Per la Noel, per exemple "és una manera de donar les gràcies. Ho seguirem difonent i fent perquè els pares que vinguin després tinguin un camí per seguir".

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Traspàs de carteres entre els nous ministres i els seus antics titulars Sergi Nadal és nomenat director del departament de Turisme i Comerç