Una nova entitat per empoderar llengua i cultura

www.andorradifusio.ad

Neix una nova entitat cultural a Andorra per impulsar la cultura i la llengua. S'anomena Cultura Activa, ja compta amb 150 socis i vol crear xarxa amb entitats del país i de fora perquè la societat es mobilitzi al costat de les institucions.

L'activista, filòloga i professora de català Maria Cucurull presidirà Cultura Activa, una entitat que es presentarà oficialment d'aquí a dues setmanes amb la voluntat de ser un nou agent civil que vetlli per la correcta aplicació de la Llei del català que s'ha d'aprovar a final d'any. Un text que trasllada la responsabilitat de l'ús de la llengua a diferents institucions i entitats del país.

En aquest panorama, Cultura Activa vol acompanyar la promoció de la llengua i els drets dels qui la parlen amb campanyes adreçades a diferents àmbits. Des de l'entitat es promouran accions per millorar els hàbits lingüístics a les escoles fent especial atenció al públic infantil i juvenil. També es vol tenir incidència en aquest aspecte pel que fa al personal del món educatiu, els mitjans de comunicació i d'altres on han posat el focus les enquestes, com els sanitaris. 

Però no s'acaba aquí. Des de Cultura Activa també es vol promoure l'activitat cultural fent d'altaveu a actes que parlen de la cultura del país i creant referents propis. De moment, l'entitat té 150 socis, està agermanada amb Òmnium Cultural i té la intenció d'ampliar la xarxa fent convenis amb altres agents culturals. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix:

Escolars contra el malbaratament d'aigua Consulta quan seran els debats de les comunals a Andorra Televisió i a Ràdio Nacional