La nova plaça del Poble d'Andorra la Vella disposarà de dues plantes

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella projecta una nova plaça del Poble amb dos nivells.

Una planta baixa que estaria a l'altura de l'actual i una segona, que s'elevaria al nivell de la terrassa de la casa pairal, que connectaria amb el sostre del casino. De moment és una idea incipient que ha de passar encara per un filtre executiu i tècnic, però la previsió és que costi uns 4 milions d'euros i que duri uns 8 mesos d'obra.

Així ho ha valorat l'arquitecta Marta Ruiz, que tot i així, ha avançat que està en un projecte d'idees. "És una aproximació amb un projecte d'idees i, per tant, s'haurà d'aprofundir en següents fases quin és el cost final de l'obra".

D'aquesta manera, tot això es troba en un camp inicial i no es durà a terme fins al 2024, amb el nou equip comunal. Al costat, una possible passarel·la que connecti l'aparcament de davant del Govern amb la plaça. Això dependrà de la construcció del museu nacional.

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ha assegurat que es podria connectar tot també amb el museu. "Aquest museu nacional es podria construir tenint en compte quina podria ser una adequació bona i idònia per aquest tipus de projecte. El mateix museu podria tenir un ascensor que connectés per dalt a través d'una passarel·la amb aquesta plaça".

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Un rescat de muntanya dels bombers per una negligència greu podria costar com a mínim 3.300 euros Reportatge: Conviure amb la dislèxia