ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Nova pròrroga de les restriccions a bars i restaurants

www.andorradifusio.ad

El Govern decretarà dilluns la pròrroga del tancament de bars i el límit de l'horari d'obertura de restaurants. Les mesures s'allargaran de moment 7 dies més, tot i que el ministre de Salut ha deixat clar que no s'aixecaran fins que la taxa de reproducció del virus se situï per sota d'1. Des de dimecres s'han detectat 227 nous contagis i 259 noves recuperacions, dades que situen la xifra de casos actius a 1.241. Les morts relacionades amb el coronavirus ja són 69, 6 més que en la darrera actualització.

Continua la tendència a la baixa de la taxa de reproducció del virus, que se situa a 1,05. Tot i això, encara no és suficient per poder aixecar les restriccions. El Govern té previst decretar dilluns una nova pròrroga. Encara no se sap si serà per una setmana o si no es concretarà cap data d'acabament.

El que sí que té clar el ministeri de Salut és que no se suspendran fins que la taxa de reproducció se situï per sota d'1 i els nous casos diaris siguin menys de 100. "La fórmula no l'hem decidit, però el resultat és el que importa. Si al cap de pocs dies es poden aixecar aquestes mesures, les aixecarem. Si les hem de prorrogar, les prorrogarem. Com dic sempre, en la gestió de la Covid s'han de prendre les decisions dia a dia", insistia el ministre Joan Martínez Benazet.

Les darreres 48 hores s'han detectat 227 nous contagis i 259 noves recuperacions, dades que situen la xifra d'actius en 1.241, 38 menys que dimecres. Ja són 69 les persones que han mort amb o a causa de la Covid-19, 6 més que en la darrera actualització. Una de les defuncions correspon a la d'una dona de 35 anys que tenia símptomes lleus i que ha mort de manera sobtada. "És una malaltia que pot afectar persones joves de forma molt important, molt agressiva. Amb formes clíniques que difereixen totalment del que estem acostumats amb altres malalties víriques. És una malaltia rara amb la qual s'està fent molta recerca i que encara la comunitat científica internacional no coneix bé", adverteix el ministre de Salut.

A l'hospital hi ha dos pacients menys amb coronavirus respecte a ahir. A planta hi ha vint-i-set persones, vuit de les quals provenen del Cedre, i a cures intensives hi romanen nou pacients, vuit amb ventilació mecànica. La mort d'un usuari del sociosanitari públic provoca la disminució de llits ocupats a la cinquena planta del centre, que, a hores d'ara, són vint-i-quatre. El ministre de Salut es mostra preocupat per les vacances de Tots Sants i per aquesta cap de setmana, amb esdeveniments esportius que provoquen aglomeracions. Joan Martínez Benazet demana disminuir al màxim possible les interaccions socials.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.239.236.140