Les obres de la plataforma de Soldeu encaren la recta final

www.andorradifusio.ad

La construcció de la plataforma de Soldeu entra en el moment decisiu. La setmana que ve es començaran a col·locar les bigues sobre els fonaments. Ha d'estar enllestida al novembre, coincidint amb l'inici de temporada d'esquí.

On s'està construint la plataforma de Soldeu es treballa a tot ritme. Fa només uns dies s'hi ha instal·lat una grua de grans dimensions que pesa 1.000 tones. S'han necessitat fins a 40 camions per traslladar-la a peces i és un exemple de la magnitud d'aquesta obra d'enginyeria, una de les més envergadura que s'ha fet mai a Andorra.

El pàrquing del Tarter s'ha habilitat com a centre logístic i s'hi estan acabant de soldar les 16 bigues que arriben per parts des de Madrid i la Corunya i que un cop muntades mesuren 90 metres i pesen 160 tones.

Des d'allí es pujaran fins a Soldeu pel camí Gall de Bosc, que s'ha asfaltat i habilitat perquè puguin transitar-hi els camions. Els responsables del projecte volen acabar la plataforma al novembre.

El pàrquing quedarà pendent d'enllestir però es podrà utilitzar parcialment durant les finals dels campionats del món d'esquí del març del 2019.

Les obres van començar ara fa un any i els mesos de juliol i agost seran determinants perquè es pugui complir el termini.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

La majoria de la ciutadania es considera d'esquerres Denuncien l'abandonament de gossos amb l'arribada de l'estiu