ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les obres del projecte Caldes podrien enfilar-se als 5 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

El projecte Caldes podria arribar als 5 milions d'euros, dos més dels previstos inicialment. Amb el projecte final sobre la taula el comú preveu que les obres per remodelar la part alta de la parròquia comencin aquest setembre i tinguin una durada aproximada d'un any.

El projecte per a la reforma de l'entorn urbà de la part alta d'Escaldes-Engordany ja està enllestit i en les pròximes setmanes es publicarà el plec de bases per les obres.

Finalment es duran a terme de cop, sense fases, i es preveu que comencin al setembre amb una durada aproximada d'un any. El pressupost inicial era de 3 milions d'euros, però el comú és conscient que s'incrementarà.

La cònsol major, Rosa Gili, ha afirmat que aquesta quantitat "era una previsió que es va fer en aquell moment" i ha remarcat que la xifra pot pujar a 5 milions . "El cost de totes les obres s'està disparant molt i és una època d'incertesa", ha afegit.

A través del projecte "L'aigua i la forma" Javier Balmaseda vol destacar l'aigua com a element clau per al desenvolupament de la parròquia. Amb inspiració de moviments artístics del segle XX, es canviarà el paviment, es crearan dues passarel·les per connectar els passejos i s'inclourà nou mobiliari urbà interactiu. La remodelació estarà presidida per una escultura de 7 metres d'alçada.

Balmaseda ha exposat que pensa en l'aigua "com un element d'indentitat que connecta tota la parròquia". "Allà on cau és com si aportés identitat", ha dit.

Els treballs, que es desenvoluparan des del pont de la Tosca fins al d'Engordany, també tenen la intenció de potenciar altres indrets de la zona com els horts del camí d'Ensucaranes i la font del roc del Metge.

Un dels aspectes a aprofundir serà la circulació de vehicles de la zona on es preveu reduir la velocitat màxima permesa.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Alex Vinyal-Ricard Tenza

Comparteix: