L'Oficina de l'Habitatge constata un centenar de propietaris que volen pujar i fins i tot doblar el lloguer

www.andorradifusio.ad

Una qüestió que també preocupa és la de l'habitatge. Justament, continuen les reclamacions de llogaters que veuen com, tot i la congelació d'arrendaments decretada pel Govern, els propietaris els volen rescindir el contracte i augmentar-lo més enllà de l'IPC. Almenys un centenar ho han expressat a l'Oficina de l'Habitatge, que constata que hi ha hagut una pujada de les consultes de propietaris sobre impagaments dels arrendaments.

L'Oficina de l'Habitatge ha atès 334 consultes durant el primer semestre del 2022, un centenar de les quals són d'arrendataris que denuncien que els propietaris els volen apujar el lloguer. De vegades, fins a duplicar-lo, malgrat que des del 2019 està vigent la congelació dels contractes d'arrendament exceptuant si hi ha acord entre les parts.

El responsable de l'oficina d'Habitatge, Xavier Marchante, ha exposat que han detectat casos "que intenten o proposen doblar el preu de la renda actual. Llavors notifiquen la rescissió del contracte d'arrendament oferint el doble de la renda". 

També constaten que hi ha hagut un increment de consultes de propietaris sobre com actuar en cas d'impagament. El mateix Marchante ho confirma. "Més que res volen informació de com procedir. Llavors el que ha de fer és comunicar aquest deute al llogater perquè no deixa de ser un incompliment de contracte".

Finalment, l'Oficina de l'Habitatge ha registrat en els darrers dos anys catorze demandes de propietaris que volen recuperar un habitatge de lloguer per a ús propi o d'un familiar.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Màxims històrics del preu dels carburants amb una pujada del 6 al 8% respecte al maig L'esbart Santa Anna fa un repàs dels 72 anys d'història de l'entitat amb l'espectacle 'Memòries'