ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'opinió del carrer sobre la reforma laboral

www.andorradifusio.ad

Després del llarg debat al Consell General, que ha significat l'aprovació de la reforma laboral i la regulació del dret de vaga, hem sortit al carrer per saber com han rebut els ciutadans la notícia.

Alguns no sabien que s'ha aprovat la reforma laboral, alguns ho sabien però no estaven al cas de com s'havia acabat i alguns preferien no opinar perquè no estaven informats del conjunt.

Són pocs els que han volgut dir la seva davant la càmera sobre una reforma que amplia els permisos de maternitat i paternitat i regula per escrit tots els contractes. "Si s'ha aprovat és perquè també era una necessitat pel país. El tema del permís de maternitat crec que és interessant i important", assegurava un ciutadà."Tot plegat són millores, ara només cal que es facin i que els pares puguin aprofitar-ho", opina una altra. Ara bé, hi ha qui alerta que "no totes les condicions de treball són bones, sobretot a l'hostaleria".

Tot i que la majoria veu amb bons ulls que s'hagi regulat per llei el dret a vaga, també hi ha qui creu que no calia. "És un tema delicat però la gent també ha de tenir dret a expressar els seus sentiments i a manifestar-se i fer conèixer el seu desacord", diu un ciutadà afegint que "si la manera més encertada, és discutible, però és un dret fonamental". Un altre destaca que "el dret de vaga sempre és bo", opinió que comparteix una altra ciutadana, que veu positiiu "que el poble parli". Mentre una altra senyora es mostra en desacord i opina que "aquí a Andorra no la necessitem (la vaga)". Considera que "tothom té feina i el que no hi està d'acord se'n va a un altre lloc". "JO tinc 75 anys i encara treballo", conclou.

Recordem que la reforma laboral no entrarà en vigor fins a l'1 de febrer, un mes després del previst perquè les empreses tinguin una mica més de marge per implementar-la.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Guillem Casal

Comparteix: