Optimisme de les associacions hoteleres de cara a la temporada d'estiu

www.andorradifusio.ad

La Unió Hotelera i Autèntics Hotels veuen amb optimisme la temporada d'estiu. La quota específica per a temporers que s'ha obert enguany no els fa patir com altres anys per la manca de personal. A més, confien que el turista, especialment de proximitat, continuï apostant per l'atractiu del país.

La manca de personal per cobrir la temporada d'estiu sempre ha estat un maldecap per als hotelers i la restauració. La competència és ferotge i costa completar les plantilles. Aquest any, però, la situació no és tan angoixant.

Atenent les demandes del sector, el Govern ha engegat una prova pilot amb una quota de temporers que podran allargar la temporada fins a l'estiu. Aquesta mesura ha alleujat la patronal.

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, assegura que hi ha menys histèria respecte al maig de l'any passat tot i que "no sabem quanta gent s'hi quedarà". 

Per la seva banda, la directora d'Autèntics Hotels d'Andorra, Meritxell Cassi, apunta que l'oportunitat que els temporers s'hi queden permet "tenir algú que coneix l'empresa i la casa". 

Els dos directors confien que la temporada d'estiu serà bona i fan una valoració positiva de la d'hivern. "A nivell de sensacions no pinta malament".

Els hotelers preveuen augmentar tarifes per l'alça dels preus dels proveïdors. "Donar un servei de qualitat suposa un encariment que s'ha de reflectir en la tarifa". 

L'entrada en vigor de la taxa turística, prevista per a l'1 de juliol, neguiteja la patronal, que era partidària de implementar-la a partir del desembre o com a molt aviat a l'octubre.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Andreij Cristancho-Desirée Sala  

Comparteix:

La celebració dels 26 anys de la Casa de Portugal reuneix un centenar de dansaires Grup Pyrénées celebra una ‘Onada Verda’