Ordino celebra la benedicció del bestiar

www.andorradifusio.ad

La benedicció del bestiar ha tornat aquest matí de dijous a la canya de la Rabassa, a Ordino, coincidint com és costum amb el canvi de guardes a la vall de Rialb. Ordino, precisament, és una excepció en el context del país pel que fa a la situació del sector, sobretot pel que fa al relleu generacional.

Uns 140 caps de bovins i 70 d'equins a la zona de les guardes comunes, a més de bestiar repartit per Sorteny i en alguns cortons, pasturen aquests mesos per la geografia ordinenca. Aquest dijous s'ha celebrat la benedicció, a la canya de la Rabassa, una tradició que se celebra coincidint amb el canvi de guardes i que serveix per reunir les famílies ramaderes de la parròquia. El comú aposta clarament per la supervivència d'un sector que es considera cabdal, sobretot perquè representa la identitat d'Ordino. El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d'Ordino, Eduard Betriu, ha destacat la bona relació amb el sector. "Sempre treballem colze a colze i amb molt bona relació."

Des del comú es mantenen reunions periòdiques amb el sector per recollir-ne les necessitats i sobretot per tractar del futur, que passa per mantenir l'atractiu de l'activitat per als més joves.

Com és habitual la festivitat ha finalitzat amb un dinar de germanor.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

El Síndic General rep a l'Ambaixador d'Ucraïna El centre geriàtric es farà a Ordino o en una altra parròquia