Ordino començarà a sancionar els propietaris d'animals de companyia sense genotipar o no inscrits al registre

Ordino començarà dilluns a sancionar els propietaris d'animals de

Ordino començarà dilluns a sancionar els propietaris d'animals de companyia sense genotipar i que no estiguin inscrits al registre.

El comú ha donat per acabada la campanya informativa per aplicar la normativa de l'ordinació d'inspecció i control de tinença d'animals de companyia. Aquesta propera setmana els agents de medi ambient i de circulació començaran a controlar-ne el compliment a la via pública. Totes dues són infraccions tipificades i poden comportar multes de fins a 360 euros. La comprovació per part del personal competent es farà als nuclis urbans i als camins rurals públics. 

La mesura arriba després de les successives campanyes per conscienciar la ciutadania de la normativa d'obligat compliment i la notificació de les últimes modificacions a l’Ordinacio´, publicades al BOPA.

Des del comú ordinenc recorden que el mes de novembre es va posar a disposició de tots els propietaris una ampolla reglamentària per netejar les miccions de la via pública, que és precisament un dels nous punts que recull la normativa. Els interessats a obtenir l’ampolla de manera gratuïta encara poden passar a recollir-la a la Casa de la Muntanya, de dilluns a dissabte, de les nou del matí a les dues del migdia, i de dos quarts de tres a dos quarts de sis de la tarda, i diumenges de nou del matí a dues del migdia. Es distribuiran fins a exhaurir existències. 

Informa: Agència ANA-Redacció
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

La Federació de Ciclisme demana a Govern poder circular pel túnel de la Tàpia El Museu Casa d'Areny - Plandolit s'omple de màgia gràcies a Pere Rafart