Ordino crema amb les falles i el mai de Sant Pere

www.andorradifusio.ad

Ordino ha tancat les festes del solstici d’estiu amb una revetlla de Sant Pere que les tempestes de la tarda de dimecres no han aconseguir frenar. Han rodat 70 fallaires, una trentena amb llum i una quarantena amb foc. D’aquests, una desena ho han fet amb foc per primera vegada.

Dos quarts d'onze i tothom col·locat per a la nit de Sant Pere. Les tempestes inoportunes no l'han aturat. Primer, el ball i quan tot ha estat a punt s'ha començat a rodar amb llum, obrint camí al foc, al ritme de les gralles i els timbals.

Entre els assistents el sentiment de tradició era predominant, des d'alguns fallaires que venien d'altres parròquies. "D'ençà que Ordino va recuperar la tradició del foc, tots els col·lectius de fallaires ens reunim a Ordino", fins a famílies que volien gaudir de l'espectacle. "És el segon any que venim i és una activitat que ens agrada molt". Inclús alguns dels més menuts s'han atrevit a fer la seva pròpia falla. "M'he fet la meva falla, perquè vull ser fallaire".

A les onze de la nit, l'aparcament estava ple. Els fallaires han començat a arribar i les primeres notes de música han donat pas als més petits. Més tard, ha sigut el torn de les bruixes que han ballat 'Sota la lluna de Sorteny' i han donat la benvinguda al solstici d’estiu que acaba amb el més especial: les falles tradicionals i la crema del mai. Aquest any era un avet que s’ha assecat des del febrer.

Des de l’organització deixen clar que la revetlla ha anat sobre rodes. "Ordino s'ha omplert de moltíssima gent i el desenvolupament de tota la festa ha anat com un engranatge molt fi", ha destacat el fallaire, Albert Roig.

Els fallaires han oferit un gran espectacle rodant llum i foc pels carrers de la parròquia i l’olor a cremat ha inaugurat un estiu més.

Informa: Judith Saez
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Buenafuente es passa a la pintura a l'Art al Set Estalvi energètic del 3,3% al mes de maig tot i que la construcció dobli el consum