ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ordino tornarà a recuperar les falles per Sant Pere

www.andorradifusio.ad

Ordino recupera la tradició de les falles, i ho farà aquest divendres per la revetlla de Sant Pere. La major part de la celebració es concentrarà a la plaça Prat del Call i s'iniciarà amb la costellada popular.

Coincidint amb Sant Pere, el 28 de juny, Ordino s'uneix per segon any consecutiu a la recuperació de la tradició de les falles. L'èxit de l'any passat ha fet que una vintena de fallaires formin part de l'espectacle d'aquesta edició, que com a novetat principal, els protagonistes portaran una capa pròpia de la parròquia que els pugui identificar, ha explica el conseller de Turisme i Dinamització, Jordi Serracanta.

Des de l'Associació de Fallaires, Albert Roig ha explicat que hi haurà una altra novetat, la presència del buner, qui posarà música al recorregut.

La recuperació de la tradició històrica s'aconsegueix amb la memòria de fallaires de l'època. Isidre Baró és un dels testimonis, que, a més, serà l'encarregat d'encendre la cremada de la falla tradicional. Recorda que "les primeres eren molt més rudimentàries".

La cremada de les falles serà a les 22.30 hores. L'espectacle estarà acompanyat d'un ball de bruixes a càrrec de l’Esbart Valls del Nord, i acabarà amb un ball de nit. El dissabte 29 la celebració continua amb la missa a la capella de Sant Pere, i l'aperitiu al Serrat.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.227.3.146