ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els padrins d'alguns comuns disposen d'un àpat que se serveix a domicili durant la crisi sanitària

www.andorradifusio.ad

Els padrins i padrines d'alguns comuns que necessiten un suport diari d'alimentació en poden gaudir gràcies a la coordinació d'una empresa d'alimentació saludable i els agents de circulació que serveixen els àpats a domicili. Es tracta d'una iniciativa que s'ha hagut de reinventar per garantir el servei a un dels col·lectius més vulnerables de la crisi sanitària.

L'empresa, que pertany al grup Bomosa, prepara més de 80 àpats diaris a gent gran d'Encamp, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L'essència de la seva producció és l'alimentació saludable i ecològica.

En aquests moments, tant la varietat de serveis que realitzava pensats per a grans grups com ara casals d'avis, com l'organització interna s'han hagut de reinventar.

El director general de Bomosa, Manel Garcia, assenyala que s'ha canviat el sistema per poder reforçar la sanitat i el sistema d'higienització, tant dels estris com del personal, que ha d'anar suficientment protegit. "Aleshores el que hem fet és concentrar-ho to i portar-ho als comuns", explica.

Els productes que arriben a la cuina passen per un procés de neteja, una metodologia que abans ja es feia, i segons la planificació acordada, entren a l'espai de treball on es manipulen. Els menús estan preparats a tres setmanes vista i avalats pel dietista.

Pel que fa als menús, el xef de cuina central de Bio Bio, Pablo Piñones, comenta que "en primera instància estan molt equilibrats per a una dieta regular d'aquest tipus de persones que són grans i que tenen certes necessitats".

A més, indica que, si sorgeixen problemes puntuals com la gent que menja sense sal o que pateix alguna intolerància, elaboren un menú especial per ells.

Cap al migdia els paquets es porten als comuns perquè els agents de circulació els reparteixin.

En el cas d'Escaldes-Engordany, per exemple, cada dia es distribueixen uns quaranta dinars, trenta dels quals corresponen a usuaris de la llar de jubilats que gaudien del servei de menjador i la resta s'envien a padrins que al principi de la crisi el comú va detectar que no podien rebre suport de gent propera.

Hem acompanyat els agents a fer el lliurament a la Maite i el Ramon que abans gaudien dels àpats a la Llar de jubilats però ara els hi porten a casa. En aquest sentit, la usuaria assegura que aquesta iniciativa "aporta un munt de beneficis".

"No he d'anar a comprar tan sovint perquè només comprem iogurts i alguna cosa més per sopar; per tant, a mi se m'ha solucionat la vida, el confinament ha sigut súper fàcil, la cuina sempre està neta", afegeix.

A partir de la setmana vinent, Bio Bio col·laborarà amb el comú d'Ordino portant berenar al personal de l'stoplab que farà les proves d'anticossos.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

34.239.150.57