ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El parc del Comapedrosa celebra 18 anys amb un cap de setmana farcit d'activitats per promoure natura i cultura

www.andorradifusio.ad

El parc natural del Comapedrosa fa 18 anys i ho celebra amb un programa d'activitats que porta per nom Pitavola i que posa de relleu la natura que s'hi troba i els aspectes culturals relacionats. Tanmateix la direcció del parc estudia promocionar noves activitats i descongestionar les zones amb més pressió de visitants.

La col·locació d'ecocomptadors ha permès evidenciar les zones amb amb més densitat de visitants, com son el refugi, el pic, la zona de Sanfonts i el pla de l'Estany. Ara ja es pensa a crear incentius per desviar-los a zones menys transitades amb atractius naturals i altres accions. 

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú de la Massana, Sergi Gueimonde, ha posat com a exemple l'orri, les restes del qual seran motiu d'estudi per valorar si s'han de reconstruir. Segons el conseller, aquest "seria un atractiu per desviar gent cap al Montmantell" . A les Fonts "tenim el refugi, la ruta del Coll de les Cases i el GR11", ha afegit. 

Mentrestant aquest cap de setmana el parc celebra 18 anys amb un programa que ha anomenat Pitavola. De fet a les papallones, que són un indicatiu del canvi climàtic es dedicarà una activitat. També es faran tallers i xerrades a l'entorn de les plantes remeieres o els bolets amb sortides obligades al parc.

Des del mig del poble es poden fer dues sortides a través del camí de Percanela per aprendre a fotografiar la natura amb el mòbil o orientar-se a la muntanya amb seguretat. 

L'aniversari es completarà amb una ruta de la tapa i un mercat pel nucli antic del poble d'Arinsal amb una vintena de productors de quilòmetre zero.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix: