ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els pares de l'escola francesa d'Ordino agraeixen la informació sobre la intoxicació però els amoïna que no se'n sàpiga la causa

www.andorradifusio.ad

Les famílies de l'escola francesa d'Ordino van assistir ahir a una reunió informativa convocada pel Govern amb l'objectiu d'informar com s'està gestionant la situació i els resultats de les anàlisis de l'aula on suposadament va començar la reacció cutània. Les famílies afirmen que ahir els van resoldre gairebé tots els dubtes, però mostren disconformitat per com s'ha portat el procés, sobretot pel que fa a la part informativa els primers dies.

El Govern va informar les famílies de la situació actual a l'escola francesa d'Ordino i ho va fer en una reunió informativa ahir al vespre, en la qual van estar presents el ministre de Salut, la ministra d'Educació, la secretària d'Estat de Salut, tècnics sanitaris i els encarregats de les anàlisis.

Durant la reunió van explicar tots els passos que s'havien fet des de l'inici del brot fins ara, i també van confirmar que fins al moment tots els resultats de les anàlisis havien estat negatius, tot i que encara falten els resultats de més proves. Les famílies afectades van mostrar la disconformitat per com s'ha gestionat la situació, sobretot per la desinformació dels primers dies.

Patrícia Riberaygua, la mare d'un nen afectat per tots els episodis i tots els rebrots, deia que "ara surto més tranquil·la perquè tenim és informació però el problema va ser el primer dia, en què no se'ns va informar correctament".

Davant dels últims rebrots dels darrers dies algunes famílies han decidit no portar els fills a l'escola, sobretot aquest dimecres, en què només hi havia 3 hores de classe. En alguns casos s'ha aprofitat per anar al pediatre.

Durant la reunió també es va informar que a causa de les ràpides ventilacions potser mai es sabran les causes d'aquesta reacció cutània.

Patrícia Riberaygua afegeix que "el neguit que ens queda és que ens han dit que potser no s'arribi a saber mai quina va ser la causa de la intoxicació".

A més de la zona afectada, l'escola també va tancar les aules del primer pis per precaució. Els càrrecs presents a la reunió van confirmar que encara que els últims resultats siguin negatius es tornarà a ventilar i netejar la zona afectada.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.234.143.26