Partidaris i detractors faran pedagogia sobre els efectes de l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

Satisfacció entre els grups parlamentaris de la majoria i el socialdemòcrata pel tancament de l'acord polític amb la Unió Europea. Destaquen que s'han pogut mantenir les línies vermelles i el període per poder explicar-ho abans del referèndum.

"Les coses no es poden eternitzar" comenta el president grup demòcrata Jordi Jordana "una vegada téns les línies marcades i has negociat tot el que pots negociar, arriba un moment que, com a mínim, has de tancar la negociació". 

Carles Naudi d'Areny-Plandolit, president grup de Ciutadans Compromesos, celebra que "aquelles línies vermelles que el Govern ha defensat i que al pacte d'estat hem definit, juntament amb el Govern, estan defensades. Els objectius que es busquen, de diversificació de la nostra societat i la nostra economia, també representen una oportunitat". "El que compartíem com a línies vermelles" coincideix Judith Salazar, presidenta grup socialdemòcrata "s'ha respectat i es posa en marxa la maquinària per explicar a la gent què voldrà dir en cada àmbit concret". 

Els detractors també explicaran què suposa l'acord

Pel que fa als altres grups de l'oposició, Andorra Endavant assegura que també farà pedagogia. La presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner diu que "hi ha una celeritat a nivell dels estudis perquè nosaltres lliurarem també els estudis d'impacte i els compartirem. Nosaltres també accelerarem el ritme i farem pedagogia". 

Concòrdia se sorprèn perquè no s'ha inclòs cap aspecte relacionat amb l'acord al pressupost de l'any vinent. Per Cerni Escalé és sorprenent que "en la planificiació pressupostària no es tinguin en compte els possibles efectes d'un acord d'associació que, evidentment, seran molt variats sobre l'economia del nostre país".

Un "acord únic" per a Landry Riba

Landry Riba defensa que s'ha aconseguit un "acord únic" en les negociacions amb la Unió Europea.

L'endemà de tancar-se l'acord polític, el secretari d'Estat ha posat en valor el fet que s'hagin preservat les especificitats del Principat. Coincideix que queda molta feina a fer, perquè si a data d'avui se celebrés el referèndum el resultat segurament seria un no. El gran repte és explicar-lo a la ciutadania, que serà qui tindrà l'última paraula.

"Si un referèndum fos que no, no és el Govern que el perdria, és Andorra que el perdria. Jo crec que això és molt important. Igual que si al referèndum surt que sí, no és el Govern que el guanyarà. És Andorra que el guanyarà. Aquest projecte no va del Govern, aquest projecte no va de l'equip que tinc l'honor de liderar. Aquest projecte va de tots, nacionals i residents, malgrat que uns votaran i d'altres no."

Landry Riba, secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea 

Informa: Redacció

 

Comparteix:

No al telefèric entre Naturland i Sant Julià El 8-D la policia desplegarà més d'un centenar d'agents