Passos endavant per reobrir el consolat general de Portugal 

Llum verd de l'executiu per reobrir el consolat general de Po

Llum verd de l'executiu per reobrir el consolat general de Portugal, que va tancar el 2003 amb l'obertura de l'ambaixada, que també va desaparèixer fa dotze anys. Ara mateix, hi ha el consolat honorari, però es vol fer un pas més en les relacions institucionals per posar facilitats als residents portuguesos.

Es tracta d'un servei que la comunitat de residents reclama, complint així la promesa que va fer el president portuguès durant una visita el juny del 2022.

Amb aquesta nova reobertura es reforçaran els vincles polítics i la visibilitat del Principat, i també es permetran fer alguns tràmits que ara mateix s'han de fer a Barcelona, com ara la celebració de casaments. Segons el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel Da Silva, el consolat honorari que hi ha al país té competències allargades, que fa possible realitzar molts tràmits relacionats amb el registre civil, les partides de naixement, l'emissió d'antecedents penals i la tramitació de passaports. Da Silva subratlla que fins i tot venen nacionals portuguesos de territoris de l'entorn, com ara la Seu d'Urgell o l'Arieja a realitzar determinades gestions.

 L'executiu desconeix el calendari i la ubicació, qüestions que depenen directament de les autoritats portugueses. Pròximament, el cònsol honorari es reunirà amb l'ambaixador per treballar en la reobertura del consolat general. 

Informa: Laura Cugat 

Comparteix:

Obert el concurs per a l'estudi de càrrega turística  Llum i color a la Casa de la Vall en la vigília de la Constitució