ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els pediatres estan pendents a l'evolució dels casos de bronquiolitis

www.andorradifusio.ad

Els pediatres preveuen un augment de casos de bronquiolitis en les properes setmanes. Ara per ara, la incidència recorda la d'abans de la pandèmia i no preocupa, però, això sí, recomanen prevencions com el rentat de mans i evitar l'exposició a virus respiratoris si hi ha nadons a casa.

La temporada de la bronquiolitis ha arribat. Ara per ara, la incidència no és alarmant, i tampoc s'ha vist un augment en les últimes setmanes, com sí que ha passat en països veïns, però preveuen que l'evolució de la malaltia vagi en aquesta línia. Així ho afirma el cap de pediatria, Dr. Josep Estrada: "Preveiem un augment de casos en les properes setmanes; de fet, habitualment ja acostuma a ser així."

Tot i això, volen enviar un missatge de tranquil·lat. La bronquiolitis és una infecció de les vies respiratòries que afecta sobretot els menors de dos anys, especialment els que estan en els primers sis mesos de vida. La simptomatologia és molt semblant a qualsevol altre virus respiratori en infants, i per això es pot confondre fàcilment amb un refredat o la grip. Però, com la podem diferenciar?

 "Quan aquests simptomes no són només simptomes de refredat, de mucositat i tos, sinó que hi ha una afectació del nen que fa que tingui una dificultat per respirar", explica el doctor, i afegeix:  "També, la podem detectar en casos en què aquesta respiració dificultosa faci que el nen es cansideixi de menjar."

I què podem fer per prevenir-la? "Una de les mesures prevenitives més importants és fer un rentat de mans freqüents després de manipular secrecions", per evitar transmetre-la.

Una altra mesura de prevenció és que els nadons malalts no vagin a les escoles bressol per evitar l'augment d'incidència, i així també poder garantir una assistència mèdica adequada.

Informa: Maria Lucena
Imatge:  Cristina Fidalgo

Comparteix: