Perdre la feina o rebre una petita pensió, alguns dels factors que poden portar a la pobresa crònica segons Càritas

www.andorradifusio.ad

Càritas ha estat fonamental en la gestió dels moments més durs de la pandèmia atenent des del banc d'aliments més de 1.700 persones, entre temporers i residents. De fet el 2020 va destinar 500.000 euros a programes socials, el 13% més que l’any anterior.

El president de l'entitat, Amadeu Rocamora, ha assenyalat a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional que aquest tipus d'ajudes són puntuals i que són les més habituals; gent que necessita suport perquè en una determinada circumstància no té prou recursos. No obstant això, i encara que sigui mínima, també existeix la pobresa crònica.

Tot i que a Andorra no es troba massa gent amb aquesta condició, Rocamora ha indicat que "moltes vegades són persones que no treballen o que han arribat a l'edat de jubilació i viuen d'una petita pensió", entre altres casuístiques. Partint de l'experiència de l'entitat, ha comentat que el cop no ve sols per un problema, sinó que moltes vegades s'acumulen diversos, afegint que tothom en algun moment pot patir alguna dificultat econòmica que requereixi d'un suport extern com el que ofereix Càritas.

En relació al banc d'aliments, Rocamora ha accentuat que es dona un servei personalitzat en el qual una dietista selecciona els productes que aniran millor per la família que hi acudeix. Per preservar la intimitat dels usuaris, també se'ls cita en unes hores determinades i separades de la resta de beneficiaris. 

Entrevista completa al president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, a l'Ara i Aquí: 

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

El primer semestre del 2022, clau per a l’impuls de les negociacions dels esculls de l’acord d’associació amb la UE L'ocupació hotelera es manté per sobre del 55% el cap de setmana