ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Picabaralles sobre les finances i discussions sobre turisme sostenible i habitatge entre els candidats d'Ordino a ATV

www.andorradifusio.ad

Les finances comunals han centrat una part del debat entre els quatre caps de candidatures que concorren a Ordino. Enric Dolsa i Josep Àngel Mortés protagonitzaven aquesta qüestió, amb un encreuament d'acusacions. Jordi Balsa, de Terceravia més independents, ha reclamat una gestió transparent de les finances comunals i promoure més activitats respectuoses amb el medi ambient. Des de MovemOrdino Sandra Tudó proposa convertir Ordino en un referent cultural internacional i sostenible.

El debat dels candidats a Ordino ha començat amb un atac directe d'Enric Dolsa dirigit contra Josep Àngel Mortés i també Sandra Tudó. Ha defensat que durant els mandats que va ostentar el consolat es van invertir 50 milions d'euros, acusant l'equip actual de distorsionar els resultats de la gestió i mentir sobre el deute acumulat fins al 2018. "Si avui hi ha endeutament a la parròquia d'Ordino és per persones que formen part de la candidatura del senyor Mortés", assegurava el cap de llista de X'Ordino. Pel que fa a projectes ha parlat de crear una atracció d'Andorra en miniatura, que atrauria uns 40.000 visitants anuals. Ha lamentat mostrant fotografies, l'estat de l'interior de Casa Rossell, per la deixadesa del comú i del govern. També ha deixat clar que en cas de guanyar destinarien l'Hotel Cassamanya a un viver d'empreses.

Josep Àngel Mortes ha respòs algunes de les crítiques de Dolsa, acusant-lo de desconeixement sobre la realitat de la parròquia. El cap de llista d'En Comú per Ordino ha defensat la gestió econòmica i la rebaixa del deute en els darrers quatre anys. "Hem continuat sanejant les finances, hem reduït l'endeutament, hem trobat una solució per Arcalís", enumerava treient pit per la gestió comunal. Mortés ha anunciat un pla de desenvolupament a dotze mesos, amb implicació del sector privat, per crear nous esdeveniments. I També altre per incentivar els promotors immobiliaris perquè cedeixin una part dels habitatges construïts per destinar-los al mercat del lloguer, amb la supervisió del Comú.

Per a MovemOrdino la parròquia s'ha de convertir en un referent mundial en cultura i història. Sandra Tudó ha assegurat que en cas de guanyar, apujarien els sous més baixos dels treballadors del comú fins a 1.200 euros i proposa la creació d'un servei a domicili per la gent gran. "Hem de ser molt curosos i reduir molt les despeses supèrflues per destinar-les a altres més importants", insistia.

Terceravia més independents reclamen una gestió econòmica més transparent i responsable, amb una informació més accessible pels ciutadans. També connectar el centre de la parròquia amb les pistes d'esquí, incentivar les iniciatives intergeneracionals i trobar noves fórmules per atreure un turisme sempre que sigui sostenible. Jordi Balsa incidia en què cal trobar noves fórmules per augmentar les opcions d'esbarjo a la parròquia. "Considerem que s'ha de fer activitats per a totes les edats", explicava, tot emplaçant els electors a consultar el programa. Durant el debat Terceravia ha recordat que el nou pla d'urbanisme de la parròquia va deixar sense resposta 96 al·legacions presentades per ciutadans i va reclamar que no s'apliqui el silenci administratiu en aquests casos.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Torna a veure el debat televisiu d'Ordino a la pàgina especial de les Eleccions Comunals 2019, quan vulguis i des d'on vulguis:

 

Comparteix:

18.204.55.168