ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Pintat critica les relacions amb els veïns mentre que la majoria celebra que el 21 de desembre es reobrin les fronteres

www.andorradifusio.ad

Els restabliment de la mobilitat amb Catalunya el 21 de desembre, si es compleixen les previsions, s'ha rebut com una bona notícia per part dels grups de la majoria i amb més cautela des de l'oposició. Mentre Pintat critica que no ha funcionat la diplomàcia, López pensa en el Pas de la Casa i l'impacte que les mesures de França hi pot tenir.

El pla de desescalada de la Generalitat de Catalunya ha avançat el restabliment de la mobilitat fora del seu territori del 18 de gener al 21 de desembre.

Els grups parlamentaris de la majoria han coincidit en la feina de negociació que s'ha fet, també en la bona gestió de la pandèmia i no descarten aconseguir avançar encara més aquesta data.

El president del Grup Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha celebrat les bones relacions amb la Generalitat i creu que "han de ser cada dia, com més bones, millor".

En aquesta línia, el president del Grup Liberal, Ferran Costa, ha valorat positivament que "s'hagin tingut en compte les apreciacions que hem fet i que aquesta mobilitat pugui ser restablerta si tot es manté".

Per la seva part, el president del Grup Demòcrata, Carles Ensenyat, ha assenyalat que aquesta nova data és "menys dramàtica que la inicialment prevista" i ha remarcat que "el Govern continuarà lluitant perquè pugui ser al més aviat possible".

En canvi, l'oposició, tot i celebrar la notícia, no és tan optimista. Josep Pintat, de Terceravia qüestiona les bones relacions amb els veïns. Ha destacat que "no hi ha cap lògica, tothom hi ha hagut de córrer perquè no es fes".

En aquest sentit, ha qüestionat "on són les relacions exteriors, el tacte i la diplomàcia" i considera que "si ens descuidem ens quedem tancats i sols".

Pel que fa al grup socialdemòcrata, entén que el problema no només és la mobilitat amb Catalunya sinó amb França.

El president del Grup Socialdemòcrata, Pere López, ha esmentat que s'ha de veure què succeeix amb el Pas de la Casa, ja que "té una incidència enorme de França".

Tots lamenten, però, que de moment pel pont de la Puríssima no es pugui comptar amb l'arribada de turistes.

Informa: Ester Pons-Sílvia Mestre
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA
Locució: Tatiana Navarro

Comparteix:

3.238.147.211