Els pisos a preu assequible de l'avinguda del Pessebre els finançaran el comú d'Escaldes i el Govern

www.andorradifusio.ad

Els vuit milions de cost dels pisos a preu assequible de l'avinguda del Pessebre estaran finançats pel comú i el Govern. Dilluns s'adjudica una primera part del projecte, inclosa la zona d'aparcament. 

Aquest és el projecte de pisos a preu assequible que es construirà a l'avinguda del Pessebre d'Escaldes-Engordany. Costarà prop de 8 milions d'euros, que també finançarà el Govern. Així s'ha concretat amb la signatura del conveni entre les administracions, que també estableix una cessió del terreny a l'executiu per 35 anys.

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany, ha destacat que volien oferir habitatge a les diferents franges d'edat. "Des de joves, fins a famílies que necessiten pisos de dues habitacions o gent gran, que se senti sola i comparteixi pisos amb més habitacions." Per altra banda, Xavier Espot, cap de Govern en funcions, ha afirmat que tiraran endavant els processos de licitació i adjudicació durant el proper any. "De fet, vam aprovar un crèdit extraordinari amb una quantia molt important de diners. Una part anirà a la Borda Nova però també tenim una bossa de 10 milions d'euros per fer projectes d'aquestes característiques i, per tant, aquest projecte avançarà a bon ritme."

L'aparcament i la planta baixa de l'edifici les gestionarà el comú que, de fet, té previst adjudicar-ne la construcció dilluns. Uns treballs que s’allargarien set mesos.

L'edifici tindrà 36 pisos de mides diferents, places d'aparcament subterrànies, una plaça pública i espais comunitaris, com ara una bugaderia.

S'ha creat una comissió de seguiment que analitzarà i resoldrà les sol·licituds de les persones que vulguin accedir als pisos. Hi haurà quatre habitatges d’una habitació, 24 de dues habitacions, cinc de tres habitacions i tres més d’ús compartit amb capacitat per a nou persones.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa 
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

La setmana vinent Sant Julià i Andorra la Vella signaran el conveni per fer efectiu un carril bici entre les parròquies L'Hibernation enceta la cinquena edició