Els plans d'igualtat, una eina per solucionar la bretxa salarial

www.andorradifusio.ad

El Govern ja té els plans d'igualtat llestos, tot i que queden dos mesos perquè finalitzi el termini. Aquesta serà una manera de tenir una fotografia real de la bretxa salarial i posar solució als problemes.

La voluntat política és una paritat que vol ser exemple. "Som paritaris al Parlament i al Consell de Ministres, però no és el reflex de tota la societat", apunta la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. 

Ara mateix no es té informació sobre la bretxa salarial. Per això s'espera que aquesta informació serveixi per fer un retrat ajustat a la realitat sobre diferències salarials o repartiment de professionals. Les empreses de més de 50 treballadors han de tenir el seu pla.

En aquest sentit, el termini màxim és el mes d'abril i el Govern preveu arribar-hi a temps. 

"Tenim el Pla d'igualtat del cos general, més el cos diplomàtic. N'hi ha a Educació perquè té el seu propi Departament de Recursos Humans, i el mateix per als cossos especials. Tal com marca la llei, el termini és a l'abril. Així que, si no hi ha un problema d'última hora, hi arribarem dins els terminis."
Mariona Cadena, secretària d'Estat d'Igualtat

Els plans d'igualtat han d'anar acompanyats d'una Comissió de negociació, i un cop feta la diagnosi de la situació, caldrà programar accions de sensibilització, formació i prevenció de l'assetjament.

Ajudant a promoure la igualtat

El Govern també ha aprovat una contribució voluntària de 35 mil euros al Fons d'Andorra de Cooperació Internacional de la Secretaria General Iberoamericana. Uns diners que es destinaran a la prevenció i l'eliminació de totes les formes de violència envers les dones. L'objectiu de la iniciativa és avançar i promoure la igualtat de gènere als països iberoamericans. 

Informació: Rosa Alberch 
Imatges: Fernando Montero
Locució: Anna Mata

 

Comparteix:

Dos anys per adaptar el flux migratori amb la UE Compartint el món de l'escriptura