Planxa, impressió, guillotina i plegar. Així es fan les 2 milions de paperetes de les eleccions

www.andorradifusio.ad

El codi QR és una de les novetats dels dos milions de paperetes que s'imprimiran per a les eleccions generals. També hi serà als més de 120.000 sobres de vot que ja fa dies que s'estan elaborant. Visitem el taller de Gràfiques Andorranes per conèixer el procés.

En tres setmanes aquesta impremta ha enllestit tot el material necessari pels propers comicis generals. Una feina intensa. Un procés, que acaba amb el darrer pas: ensobrar-ho tot. El més pesat.

S'han elaborat 2 milions de paperetes, 300 mil díptics de professions de fe, 33 mil tríptics informatius i 126 mil sobres de vot. Per primera vegada, amb un codi QR, també present a les paperetes i que es podrà trobar fàcilment gràcies a un petit tall. Així ho explica el gerent de gràfiques andorranes, Jofre Llort: "Són QR que són audioguies per a la gent amb discapacitat visual i així pot saber quina papereta agafar sense ajuda externa".

I d'aquí, ben empaquetat, a repartir. Es distribuiran entre Govern, comuns i partits polítics. Ara, només quedarà decidir el vot i preparar-lo per al dia 2.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Andreij Cristancho
Locució: Laura Cugat

Comparteix:

20% menys d'hipoteques concedides el 2022 respecte al 2021 L'IPC definitiu del febrer s'enfila al 7,5%, sobretot per l'augment dels productes d'alimentació