Plataforma d’interès nacional a la pista de l'Avet per a les finals de la Copa del Món del 2019

www.andorradifusio.ad

Grandvalira construirà una plataforma al peu de la pista de l'Avet, després que la Federació Internacional d'Esquí hagi demanat millorar-ne les condicions. Els treballs s'iniciaran a principi d'estiu. També la construcció d'un aparcament en aquesta zona. El Govern ha declarat aquesta obra com a projecte d'interès nacional.

Grandvalira acollirà el 2019 les finals de la Copa del Món d'esquí alpí i el Govern ha aprovat, a petició del ministeri d'Ordenament Territorial, la construcció d'una plataforma esquiable al peu de pista de l'Avet, al sector de Soldeu. Una obra que s'ha declarat com a projecte d'interès nacional a petició del comú de Canillo.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que la plataforma tindrà una superfície de 11.300 metres quadrats i és una petició de la Federació Internacional d'Esquí per millorar la seguretat de la pista i per poder-hi ubicar graderies a la zona d'arribada. Aquest projecte preveu també la construcció d'un aparcament annex de 468 places.

El ministre d'Ordenament Territorial ha anunciat que les obres s'iniciaran entre juny i juliol. Jordi Torres ha comunitat també que el cost dels treballs els assumirà Ensisa. Des del comú de Canillo  han assenyalat que el repartiment dels costos encara s'ha de definir. Josep Mandicó ha assegurat que abans necessitaven la declaració d'interès nacional. "A partir d'aquí decidirem qui fa què" diu. Depenent de les diferents decisions afectaran uns propietaris o altres.

Mandicó ha dit que es definirà el projecte final amb celeritat. Ha explicat que els terrenys estan localitzat però els acords amb els privats s'han de tancar oficialment..

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

Els docents de les escoles franceses anuncien aturades si no es contracten més professors Un expert desautoritza la versió de Cabot en el judici pel cas dels correus andorra.ad