La població creix fins a 81.588 persones el 2022

www.andorradifusio.ad

La població continua creixent i el darrer any a un ritme més accelerat. El 2022 es va tancar amb una estimació de 81.588 persones. Hi ha hagut un creixement generalitzat a totes les parròquies i de residents de totes les nacionalitats, tret de la portuguesa, que segueix disminuint.

La població estimada al desembre va ser de 81.588 persones. Un creixement de més del 2% que es concentra a Andorra la Vella, Canillo, Encamp i la Massana. En termes absoluts els residents espanyols són els que més han crescut, seguit dels andorrans i els francesos. El de les persones amb nacionalitat portuguesa és l'únic col·lectiu que ha baixat. Una tendència que s'arrossega des de fa mesos.

A més de la població estimada, hi ha la registrada en els censos comunals. Al desembre se situava per sobre dels 86.600, amb una diferència de 5.000 habitants de l'estimada per Estadística que ha anat disminuint els darrers anys per la revisió dels censos parroquials.

D'altra banda, durant el tercer trimestre de l'any passat les autoritzacions de treball van augmentar més d'un 40% en comparació al mateix període del 2021. Se'n van tancar més de 2.000, destacant les temporals, que corresponen a la primera quota d'estiu.

Informa: Redacció

Comparteix:

Govern adjudica definitivament l'heliport nacional a la Caubella L'USdA demana abolir l'acomiadament lliure per garantir al treballador la lluita dels seus drets