ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La policia investiga una punxada a una noia a la festa major de Sant Julià

www.andorradifusio.ad

La policia investiga el cas d'una jove de 23 anys que va rebre una punxada a la festa major de Sant Julià aquesta passada matinada.

Després de ser atesa a Urgències, va ser donada d'alta. Tot i que circulen avisos per les xarxes socials, segons els agents es tracta d'un incident puntual. Tot plegat, però, s'emmarca en un context d'alerta als estats veïns davant d'una pràctica que ha anat a l'alça en les darreres setmanes. 

La policia va rebre el requeriment del Servei d'Urgències prop de les cinc de la matinada. Segons el SAAS, després de ser atesa va marxar cap a casa. Es tracta de l'únic avís d'aquesta tipologia que ha rebut el cos policial, tot i que a les xarxes socials circulen missatges alertant que hi ha hagut més casos. 

Hi ha una investigació oberta que en aquests moments s'emmarca en una tendència a l'alça d'aquest fenomen relacionat amb la submissió química que s'està estenent als territoris veïns i a altres països d'Europa.

A Catalunya, per exemple, s'han actualitzat els protocols i des de la Generalitat adverteixen que si s'és víctima d'una punxada cal demanar suport a les persones de l'entorn i acudir a un centre sanitari de seguida.

Es tracta d'una acció que acostuma a detectar-se en festes majors, concerts i locals d'oci nocturn i les autoritats estan estudiant quina és la motivació, ja que en la majoria dels casos no s'estan trobant substàncies en les víctimes ni agressions sexuals estretament vinculades. L'actualització del protocol a territori català també comprèn la pràctica d’anàlisis toxicològiques amb urgència i l’administració de profilaxi postexposició al VIH.

Paral·lelament i també a les festes de Sant Julià, en les darreres hores la policia ha fet una detenció per agressió física per una baralla a la via pública.

Condemna del comú de Sant Julià al cas de la punxada

El comú de Sant Julià de Lòria ha emès un comunicat aquest mateix dimecres mostrant el seu " total rebuig i condemna a qualsevol mena d'agressió, violència o actitud sexista" a l'espera "que la investigació segueixi el seu curs i determini l’abast dels fets".

El comú ha volgut fer arribar "el seu escalf a la víctima, tot desitjant-li una ràpida recuperació".

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: