ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Portar a jugar el gos dins de camps de conreu tindrà multa de 300 euros

www.andorradifusio.ad

El Govern sancionarà amb multes de fins a 300 euros els propietaris dels animals de companyia que utilitzin les parcel·les de conreu com a zona d'esbarjo. Una mesura decidida després que els propietaris dels terrenys hagin denunciat pèrdues en les collites.

Des del departament d'Agricultura s'ha iniciat una sèrie de mesures per millorar la convivència amb els animals de companyia. Una de les normatives que s'incompleix amb freqüència és la de portar el gos sense corretja en espais públics o envair terrenys privats per fer-los servir com a àrea d'esbarjo.

Tot i que alguns propietaris ja tenen senyalitzada la prohibició d'accedir a les parcel·les sense consentiment, troben diàriament com es malmeten les collites. Per oferir-hi una solució, el Govern instal·larà senyalització vertical en aquells terrenys afectats, indicant-hi la prohibició d'accedir amb gossos i l'import de la sanció, que podria ser de fins a 300 euros.

Per altra banda també s'ha presentat una campanya per millorar la convivència dels turistes amb el bestiar de muntanya, per evitar actituds imprudents causades pel desconeixement de les reaccions que poden tenir els animats de pastura.

Entre les recomanacions, destaca ignorar els gossos pastors, guardar les distàncies amb els ramats, no tocar-los i no donar-los menjar.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Lluís Dejuan

Comparteix:

18.215.62.41