Pràctiques il·legals per l'augment dels preus de lloguer per sobre l'IPC

www.andorradifusio.ad

Augmentar els contractes d'arrendament per sobre l'IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S'han detectat casos d'aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d'Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.

Alguns llogaters han rebut cartes com aquesta que demostren el frau i les irregularitats de diversos gestors immobiliaris. El preu base d'aquest arrendament el 2017 va ser de 65 euros. De 67 per al 2018, segons la immobiliària. Un augment superior al 3% que no es correspon amb l'actualització de l'IPC fixada pel Govern en un 2,6%.

Els advocats alerten que hi ha més pràctiques fraudulentes relacionades amb la variació de l'IPC anual fixada pel Govern. Apunten que, tot i aquest anunci del Govern, l'actualització dels contractes no ha de ser necessàriament a principi d'any.

El Servei d'Atenció al Consumidor ha atès aquest gener 34 consultes sobre l'augment dels preus de lloguer per a l'IPC fixat per Govern.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

Fitch Ratings manté la qualificació de triple B amb perspectiva positiva Angiologia i ginecologia, dues noves especialitats a les consultes externes de l'Hospital