Preacord dels grups parlamentaris per prorrogar dos anys els contractes de lloguer i actualitzar-ne els preus

www.andorradifusio.ad

El Govern ha citat els grups parlamentaris arran la manifestació per un habitatge digne per parlar sobre com es pot modificar el projecte de llei que prorroga els lloguers i que n'actualitza els preus. Tot apunta a pròrrogues de dos anys per als contractes més recents i a baixar el percentatge d'increment dels lloguers.

El conseller general socialdemòcrata Pere Baró ha valorat que des del seu partit estan satisfets "perquè és una de les propostes que fèiem".

Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, ha explicat que la intenció és que aquesta sigui la darrera, i que quan s'acabi la pròrroga i les mesures d'aquesta llei, ja s'hagin instaurat mesures perquè la problemàtica de l'habitatge "en la seva major part s'hagi arreglat".

Sobre modificar els percentatges d'increment de preus, Baró ha assegurat que "no podem fer una llei de màxims sense saber quina Andorra volem". El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, també s'ha posicionat sobre el tema i ha apuntat que "el percentatge d'augment està sobre la taula perquè l'IPC s'ha disparat més del que es pensava el Ministeri i és possible que s'hagi de moderar".

En aquesta trobada, explica Jordana, "no hem profunditzat, perquè ara ho haurem de tractar en comissió". De fet, Naudi espera que "abans de dijous hi pugui haver un acord". Tot plegat, Concòrdia espera que arribi el més aviat possible, perquè asseguren que la pròrroga és urgent si es vol evitar una crisi social. I aposten perquè també es modifiqui la Llei d'inversió estrangera sense més dilacions. Perquè afirmen que no es pot esperar fins al 2024. 

Andorra Endavant, present també telemàticament a la trobada, considera que aquells propietaris que ja han apujat les despeses als llogaters no haurien de poder apujar l'IPC

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Fernando Montero - Kevin Ribeiro

Comparteix:

Espot sobre Martí: "Estimava Andorra profundament" La capital estalvia 300 tones de gasos contaminants en tres anys