Els premis Sant Jordi preveuen igualar els 450 participants de l'any passat

www.andorradifusio.ad

L'ambaixada d'Espanya i el col·legi María Moliner convoquen la 37a edició dels premis literaris Sant Jordi amb l'objectiu, com a mínim, d'igualar els gairebé 450 participants del curs passat. Com és habitual estan oberts a obres d'estudiants de secundària dels tres sistemes.

El curs passat es van presentar 446 obres als premis literaris Sant Jordi sumant les modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig, que s'estructuren en dues categories, segons l'edat dels participants. La primera, de 12 a 14 anys, i la segona, dels 15 en endavant.

La majoria dels textos presentats -un 56%- eren en català i un 40%, en castellà, tot i que també se n'hi poden presentar en anglès i portuguès.

En total es van repartir prop de 4.000 euros en premis, a més de la publicació de les obres guardonades en un llibre.

L'ambaixador d'Espanya destaca la xifra de participants, que espera, com a mínim igualar, en aquesta 37a edició. Àngel Ros assegura que "més de 400 treballs és una xifra que demostra la importància dels premis i l'interès dels nois i noies per la literatura i per escriure".

Els alumnes dels tres sistemes educatius poden concórrer als premis presentant els treballs fins al 7 de març.

L'organització subratlla que a més d'incentivar l'escriptura creativa la convocatòria vol promoure la capacitat crítica dels estudiants, que sovint reflecteixen les seves inquietuds socials en els textos. Ros explica que "la igualtat de gènere és un tema recurrent" i també cita "la història del país i el funcionament de la societat", com a temes triats pels alumnes.

Els premis es lliuraran el 29 de maig al Centre cultural i de congressos de Sant Julià de Lòria.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

La segona companyia de la Comédie Française representarà "Bajazet" La llum del sol i els set poetes de Plensa inspiren la poesia de Montobbio